11.6.2012 11:45

"Η λύση βρίσκεται στις κυβερνήσεις ευρύτερης συνεργασίας"

Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, οι Οικολόγοι Πράσινοι Χίου στην πλατεία του Κάστρου στο καφέ Ηλιάστρα παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Χίου και τα βασικά σημεία του προγράμματος των Οικολόγων Πράσινων.
 
Αναλυτικότερα:
Η Μαρία Μπογή, υποψήφια στην εκλογική περιφέρεια Χίου παρουσίασε τους συνυποψηφίους, Γιώργο Κοτσακά, Φιλία Χαλάτση και Βασίλη Μπάλλα. Επίσης, ευχαρίστησε τους πολίτες της Χίου για την ψήφο τους που έφερε τη Χίο στο δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό του κόμματος (4,67%). Επίσης, παρουσίασε και το ειδικό προεκλογικό φυλλάδιο που εκδόθηκε τοπικά με τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων Χίου για τα προβλήματα του νησιού. 
Ο Ηλίας Γιαννίρης, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του Προγράμματος και παρουσίασε τις εξειδικευμένες προτάσεις του κόμματος για την οικονομία, τους θεσμούς και τη δημοκρατία, την κοινωνία, το περιβάλλον, την αυτοδιοίκηση και το ευρωκοινοβούλιο.
«Η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων τελείωσε», ανέφερε ο κ. Γιαννίρης, «και ανοίγει μια περίοδος κυβερνήσεων ευρύτερης συνεργασίας που θα στηρίζεται σε προγραμματικές συγκλίσεις. Η ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου θα πρέπει να γίνει με στόχο την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Θα πρέπει πρώτα να υπηρετούνται οι ανάγκες της χώρας και όχι των δανειστών. Η παραμονή στην ευρωζώνη αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, καθώς μεγάλα διεθνή και εθνικά οικονομικά συμφέροντα απεργάζονται την επιστροφή στη δραχμή προκειμένου να αγοράσουν μισοτιμής τη χώρα, τους φυσικούς πόρους, τα συλλογικά αγαθά».   
Ο κ. Γιαννίρης τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη για αναπροσανατολισμό της πραγματικής οικονομίας, για δημιουργία θέσεων εργασίας, απλούστευση του φορολογικού συστήματος, ειδικά κίνητρα για νέου τύπου μικρές ευέλικτες επιχειρήσεις, αλλά και άλλα θεσμικά μέτρα, όπως  μέχρι δύο συνεχόμενες θητείες σε αιρετά και κυβερνητικά αξιώματα, πλήρες αυτοδιοίκητο της δικαιοσύνης, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών. 
Στην ερώτηση που διατυπώθηκε για την πολιτική συνεργασιών των Οικολόγων Πράσινων ο κ. Γιαννίρης απάντησε:  «Αναγνωρίζεται ευρύτατα ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι σοβαρή πολιτική δύναμη με σαφείς προτάσεις και ότι θα πρέπει να είναι στη Βουλή γιατί θα διευκολύνουν σχήματα μετεκλογικής συνεργασίας. Βασικό κριτήριο αποτελεί η ειλικρίνεια των άλλων πολιτικών δυνάμεων αλλά και τα πεπραγμένα τους.» Σε ερώτηση για την άνοδο της Χρυσής Αυγής ο κ. Γιαννίρης απάντησε ότι είναι συγκυριακό φαινόμενο που εν μέρει οφείλεται στην αντιδραστική ανεγκέφαλη στάση μέρους της νεολαίας, στην μετακύληση ψηφοφόρων από το ΛΑΟΣ και στην προεκλογική κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης εκ μέρους της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ενθάρρυναν τα ναζιστικά στοιχεία. Η κ. Μπογή ανέφερε ότι είναι αδιέξοδο φαινόμενο οργής και ότι δεν μπορεί να αποτελέσει προσανατολισμό για έξοδο από την κρίση. «Δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας να φύγουμε από τους κλέφτες και να περάσουμε στους εγκληματίες».       
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ