21.2.2017 12:28

Η κυβέρνηση είχε δίκιο για τον ΕΦΚΑ

ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ... ΕΦΚΑ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ

Την υπεράσπιση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης έχει ως στόχο η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία η Τοπική Επιτροπή υποστηρίζει πως αποτελεί δικαιότερο, χωρίς διακρίσεις σύστημα και μεταφράζει την κοινωνική αλληλεγγύη που έλειπε από τη χώρα. Αναλυτικά στην ανακοίνωση του, από την οποία δεν ελλείπουν για ακόμη μια φορά οι καταγγελίες για παραπληροφόρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

«O ΣΥΡΙΖΑ έχοντας πάντοτε προτεραιότητα την προστασία όλων των πολιτών και ειδικότερα των ασθενέστερων και αυτών που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση δημιούργησε τον ΕΦΚΑ ένα νέο  σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς ανισότητες και διακρίσεις, είναι η κοινωνική αλληλεγγύη που χρειάζεται η χώρα μας.

Το προηγούμενο σύστημα χαρακτηριζόταν από ανεπάρκεια, ήταν ένα σύστημα αδιαφάνειας και αναποτελεσματικότητας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ασφαλιστικό σύστημα είχε καταρρεύσει από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και η  κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων προήλθε από τα «δομημένα ομόλογα», από τα «κουρέματα των αποθεματικών τους» από την τερατώδη αύξηση της ανεργίας και από το γεγονός ότι οι πολιτικές  των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες εκτός συστήματος γιατί δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες εισφορές που έπρεπε να πληρώνουν.

Όλο το προηγούμενο διάστημα  γίνονταν συνεχείς προσπάθειες παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών .Όλα αυτά διαψεύστηκαν από τα ειδοποιητήρια που έχουν ήδη σταλεί.

Πανελλαδικά η εικόνα που δεν διαφέρει από την Χίο(σε κάποιες περιπτώσεις όπως των αυτοαπασχολούμενων ,των πολύ  μικρών και μικρών επαγγελματιών, τα ποσοστά είναι μεγαλύτερα), είναι ότι:

  • το 80% των πρώην ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ θα πληρώσει σίγουρα λιγότερες εισφορές,
  •  από 444.000 αγρότες που καλούνται να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές, οι 400.000 θα καταβάλουν 87 ευρώ μηνιαίως αντί 113 που κατέβαλαν με το προηγούμενο καθεστώς,
  • Το ίδιο γίνεται και με τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών.

Οι εισφορές είναι πάνω στο καθαρό εισόδημα και όχι σε κάποιο που λογίζεται ως καθαρό ή λογίζεται ως εισόδημα, ενώ δεν υπάρχει.

Κάτι τέτοιο συνέβαινε με τις διάφορες ασφαλιστικές κατηγορίες που υπήρχαν πριν «και για αυτό οδηγηθήκαμε σε 350.000 ανασφάλιστους στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών, που καλούταν να πληρώσουν στην βάση τεκμαρτών εισοδημάτων που δεν υπήρχαν».

Τώρα πλέον μιλάμε με αποδείξεις και όχι με λόγια, αποδεικνύεται  έμπρακτα ότι η Κυβέρνηση είχε δίκιο.

Επιτέλους είναι καιρός να σταματήσει η παραπληροφόρηση και να πρυτανεύσει η αλήθεια,  γιατί όσο κι αν οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες ήταν πάντοτε πρωταρχικός σκοπός για την ΝΔ  και το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τόσα χρόνια έχοντας προτεραιότητα τους ολίγους ,πρέπει να καταλάβουν ότι οι ασθενέστεροι συμπολίτες μας που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία έχουν κουραστεί πλέον από τα φθηνά επικοινωνιακά τους κόλπα» .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ