9.5.2016 11:35

«Η Κυβέρνηση έφερε ξανά τη χώρα στο μηδέν»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Οξεία επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. εξαπολύει ο Νότης Μηταράκης με αφορμή τη συζήτηση και την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Η Κυβέρνηση ξαναέφερε τη χώρα στο σημείο μηδέν. Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία ουσιαστικά έβαλε όλες τις κοινωνικές ομάδες στο κρεβάτι του Προκρούστη. Τους ναυτικούς, τους αγρότες, τους ελευθέρους επαγγελματίες, τους επιστήμονες. Με τις νέες εισφορές και τους νέους φόρους, σχεδόν κάθε πολίτης θα υποχρεούται να αποδίδει στο Κράτος ακόμα μεγαλύτερο μέρος του ήδη μειωμένου εισοδήματός του.

Ο λογαριασμός είναι αβάσταχτος. Το συνολικό πακέτο που φορτώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ στην κοινωνία ξεπερνά τα 12 δις ευρώ. Ειδικά για τους νησιώτες αυτός ο λογαριασμός θα είναι ακόμα πιο επώδυνος με την κατάργηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ από τις αρχές Ιουλίου. Αυταπάτες δεν χωρούν. Οι επικείμενες αυξήσεις στον ΦΠΑ θα πλήξουν καίρια τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της Χίου. 

Μόνο με ανάπτυξη, με νέες επενδύσεις μπορεί να ελπίζουμε έξοδο από την κρίση. Και με το φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον που δημιουργείται δεν υπάρχει ελπίδα για νέες επενδύσεις. Άρα αναπόφευκτα η Κυβέρνηση σε λίγους μήνες θα αρχίσει να μιλάει πάλι για νέους φόρους και νέες περικοπές.

Όλοι πλέον γνωρίζουν το μεγάλο κόστος από την ανικανότητα και την  αναξιοπιστία της σημερινής Κυβέρνησης. Το κόστος της αποτυχημένης, δήθεν, «σκληρής» διαπραγμάτευσης. Το κόστος από τα ψεύδη που καλλιέργησαν.  Όλα αυτά είναι η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Είναι ευθύνη των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου και όσων τους στηρίζουν».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ