20.3.2015 17:46

«Η κυβέρνηση άλλαξε, η καθημερινότητα παραμένει ίδια» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ

 «Οι εκλογές τελείωσαν, η κυβέρνηση άλλαξε, αλλά τα προβλήματα είναι εδώ. Η καθημερινότητα του κάθε εργαζόμενου παραμένει το ίδιο σκληρή», τόνισαν σε συνέντευξη τύπου τα μέλη του συλλόγου οικοδόμων Μιχάλης Ρέππας, Ξένος Αξιώτης και η Γενική Γραμματέας του συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Μαρία Κυριάκου. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει στις παραστάσεις διαμαρτυρίας την Τρίτη 24 Μαρτίου στο κτίριο του ΙΚΑ στις 08:30 και στον ΟΑΕΔ  στις 11:30.

Η συνέχεια των δράσεων περιλαμβάνει συγκέντρωση τροφίμων μπροστά στα σούπερ μάρκετ το Σαββάτο 28 Μαρτίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων λαϊκής Αλληλεγγύης στους άνεργους.

«Στο χώρο των τροφίμων και μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στο λιανικό εμπόριο συνεχίζεται ο πόλεμος και ο ανταγωνισμός για τα μερίδια της αγοράς. Έτσι βλέπουμε  και στη Χίο ότι ήδη τρία s/m άλλαξαν ιδιοκτησιακά χέρια, ετοιμάζονται κι άλλα, ενώ κάποια επεκτείνονται και σε άλλους τομείς, στην εστίαση», τόνισαν δίνοντας έμφαση στις τοπικές εξελίξεις.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

«Διεκδικούμε επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλο το διάστημα της ανεργίας, έκτακτο βοήθημα το Πάσχα για όλους τους ανέργους. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο. Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους. Απαγόρευση πλειστηριασμών από το Δημόσιο και τις τράπεζες με παράλληλο πάγωμα κάθε είδους οφειλής. Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και των οικογενειών τους χωρίς καμία προϋπόθεση. Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους. Δωρεάν παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά των ανέργων και απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ