15.3.2013 10:24

«Η ιδιωτικοποίηση ήταν για τον ιδιώτη»

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Σειρά επιχειρημάτων ενάντια στην πώληση του αεροδρομίου της Χίου σε ιδιώτη παρουσίασαν τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινή συνέντευξη τύπου με τον Τ. Τύμπα να θέτει σειρά ερωτημάτων σχετικά με τη σχεδιαζόμενη πώληση από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Τ. Τύμπας:

«Χωρίς τη βούληση της κοινωνίας»

Όπως ανέφερε ο πανεπιστημιακός Τ. Τύμπας η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Χίου έγινε χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας μιας και γι’ αυτή δεν ερωτήθηκε κανείς.

«Ήρθε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ενός κρατικού φορέα και χωρίς να ερωτήσει κανέναν προχωράει στο ξεπούλημα του αεροδρομίου. Άραγε με τίνος τη σύμφωνη γνώμη; Δεν ερωτήθηκαν ούτε οι αιρετοί, ούτε η τοπική κοινωνία και το κυριότερο η τοπική αγορά για την οποία οι συνέπειες θα είναι τραγικές.

Παραχωρείται το αεροδρόμιο για 35 χρόνια χωρίς να ξέρουμε τίποτα για τα σχέδια των ιδιωτών. Με δεδομένο ότι ο αερολιμένας της Χίου δεν θα εκχωρηθεί κατά μόνας αλλά σε «πακέτο» μαζί με άλλα αεροδρόμια το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι τι θα γίνει σε περίπτωση που ο ιδιώτης επιχειρήσει να αναπτύξει ως ιδανικό προορισμό ένα άλλο νησί σε βάρος της Χίου», ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι είναι στο χέρι της τοπικής κοινωνίας να αποκτήσει δικαίωμα λόγου στη διαχείριση των υποδομών της.

Μ. Μουτσάτσος

«Παραμένουν τα περιβαλλοντικά ζητήματα»

Το θέμα των επιπτώσεων της επέκτασης του αεροδρομίου αναφέρθηκε στην εισήγησή του το μέλος του Συλλόγου Οικολογίας της Φάρκαινας Μ. Μουτσάτσος τονίζοντας ότι παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ το θέμα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων παραμένει ανοιχτό.

Ο ίδιος δεν δίστασε να καταφερθεί κατά της δικαιοσύνης λέγοντας ότι «σε πολλές περιπτώσεις είναι τυφλή».

«Οι απαλλοτριώσεις έγιναν χωρίς καμία μελέτη. Επιπλέον θα προκληθούν μπαλώματα τεραστίου μεγέθους σε όλο το μήκος της παραλιακής του αεροδρομίου ενώ υπάρχει ζήτημα και με την καταβύθιση του δρόμου έτσι όπως προβλέπεται στη μελέτη. Επιπλέον η καταστροφή που θα προκληθεί στην εικόνα εισόδου της πόλης είναι μη αναστρέψιμη», σημείωσε ο κ. Μουτσάτσος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ