17.3.2016 11:30

Η Χίος παραμένει ένας υπέροχος τουριστικός προορισμός για τους επισκέπτες

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ Η ΕΠΙΣΕΚΨΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ

Μία ακόμη επίσεκψη στη Χίο πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας John Kittmer, ανάμεσα σε πολλές άλλες, είτε ιδιωτικές, είτε διπλωματικές επισκέψεις στο νησί μας τα τελευταία χρόνια. Ολοκληρώνοντας χθες τον κύκλο επαφών που είχε με τους τοπικούς εκπροσώπους, αλλά και επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις της ΒΙ.ΑΛ. ο κ. Kittmer έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Οι μεταναστευτικές ροές προς τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου φαινομένου στο οποίο χρειάζεται μια Ευρωπαϊκή απάντηση.  Χάρηκα που μου δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθώ το Hotspot στη Χίο, να μιλήσω με τον Δήμαρχο, τις τοπικές αστυνομικές και λιμενικές αρχές και να συναντήσω ΜΚΟ που λαμβάνουν χρηματική υποστήριξη από τη Βρετανία. 

Έχει γίνει σημαντική πρόοδος.  Η Βρετανία προσφέρει βοήθεια και στη Χίο και αλλού στο Β.Α. Αιγαίο μέσω της συνεισφοράς μας στην αποστολή του ΝΑΤΟ, της διάθεσης σκαφών έρευνας και διάσωσης, ανθρωπιστικής βοήθειας (ύψους 25.300.000 Ευρώ μέχρι στιγμής), υποστήριξης στις Ελληνικές αρχές στον αγώνα τους κατά του οργανωμένου εγκλήματος που σχετίζεται με τη μετανάστευση και τεχνικής βοήθειας και χρηματοδότησης για τον επαναπατρισμό παράτυπων οικονομικών μεταναστών.  Έτσι δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

 Με ιδιαίτερη χαρά συνάντησα, επίσης, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Χίου.  Οι δεσμοί που σφυρηλάτησε η ναυτιλία μεταξύ της Αγγλίας και της Χίου παραμένουν ισχυροί.  Και το νησί της Χίου είναι πάντοτε ένας υπέροχος τουριστικός προορισμός για τους ταξιδιώτες.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ