28.3.2012 14:20

Η Χίος χωρίς δεσμά στο Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννη

«ΧΙΟΣ 1912 – 2012 ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;» Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΚΑΛΛΙΟΠΗ»

Εκεί όπου η νοοτροπία και η πρακτική του δημοσίου στερεί από κάθε χιώτικη εμφάνιση εκτός συνόρων τη φαντασία του διαφορετικού ή την καινοτομία κι ακολουθεί μονίμως την πεπατημένη οδό των εκθέσεων και των περιπτέρων, έρχεται μια ακόμη ιδιωτική πρωτοβουλία να μας βγάλει από την εσωστρέφεια και τη νιρβάνα της απραξίας.
Η Χίος και συγκεκριμένα τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της, αποτελούν αφορμή για να εκφραστούν 18 ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, τα έργα των οποίων θα φιλοξενηθούν σε ομαδική έκθεση στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης με πρωτοβουλία της Αίθουσας Τεχνών «Καλλιόπη».
Το Ίδρυμα φιλοξενεί την ομαδική έκθεση «Χίος 1912 -2012 εκατό χρόνια Ελευθερία;» από την Πέμπτη 5 έως την Κυριακή 29 Απριλίου 2012. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012, στις 19:00 και διανθίζονται από την παρουσία του Strovili Quintet και τις συνθέσεις του Γιάννη Χούλη με επιρροές από την ethnic Jazz σκηνή, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχουν και άλλα παράλληλα δρώμενα, όπως θεατρικά παιχνίδια και κινηματογραφικές προβολές με αφετηρία πάντα τη Χίο.
Οι καλλιτέχνες
Στην έκθεση παρουσιάζουν τη δουλειά τους 18 ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, Χιώτες ή χιακής καταγωγής, που δουλεύουν με διαφορετικά υλικά (ζωγραφική, μικρογλυπτική, κεραμική, φωτογραφία, βίντεο κ.ά.), όπως και μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου.
Συμμετέχουν (αλφαβητικά): Κίτσα Αγγελάκου, Βασιλική Αντωνοπούλου, Κώστας Βαβηλουσάκης, Γιώργος Βαβηλουσάκης, Στράτος Βογιατζής, Γιώργος Ζυμαράκης, Δημήτρης Κοιλαλούς, Mικελία Λεγάτου, Σιδερής Λοΐζος, Γιώργος Μουτσάτσος, Μάρια Μπαχά, Νίκος Μπουμπάρης, Νίκος Παπαδημητρίου, Κική Περιβολάρη, Αφροδίτη Σεζένια, Αλεξάνδρα Στραβοράβδη, Κωνσταντίνα Φόρου, Νικόλας Χατζής, Έβης Χρήστου, Σάντρα Χρήστου, Φωτογραφική Λέσχη Χίου
Απώτερος στόχος είναι η έκθεση να εξελιχθεί, να διευρυνθεί και να εμπλουτιστεί με τη συμμετοχή και άλλων καλλιτεχνών, όπως επίσης κι άλλων μέσων έκφρασης, και να παρουσιαστεί στη Χίο, αποτελώντας την αφετηρία για έναν ώριμο δημιουργικό διάλογο στο μέλλον.
 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ