6.7.2012 14:22

"Η Χίος επίκεντρο της κρουαζιέρας στο Αιγαίο" (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΠ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

 

Την δημιουργία ενός ενιαίου φορέα, ο οποίος θα αναλάβει το συντονισμό όλων των λιμένων, των αλιευτικών καταφυγίων και της μαρίνας του νησιού, αναφέρθηκε κατά την εισήγησή του στη σημερινή σύσκεψη στην αίθουσα του Δημαρχείου Χίου, ο πρόεδρος του ΟΛΠ και του Οργανισμού Λιμένων Ελλάδας, Γ. Ανωμερίτης ο οποίος βρέθηκε στο νησί μας κατόπιν πρόσκλησης του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χίου Κ. Τριαντάφυλλου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος η Χίος έχει όλα εκείνα τα φόντα που χρειάζονται για να μπει στους κύκλους της κρουαζιέρας και να αποτελέσει το αντίβαρο στην ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού που επιχειρεί η Τουρκία εκμεταλλευόμενη τα Μικρασιατικά παράλια.

Ο κ. Ανωμερίτης, καταθέτοντας τις προτάσεις του έκανε λόγο για την ανάγκη υπογραφής μνημονίου μεταξύ του ΟΛΠ και της Χίου ώστε να προωθηθούν καινοτόμες δράσεις στον Τουρισμό ως αποτέλεσμα  αυτής της συνεργασίας.

«Η Χίος έχει και πολιτισμό και όλα εκείνα τα φόντα για να φιλοξενήσει μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Πιστεύω ότι με αυτή τη συνεργασία μας, θα δώσουμε νέα ώθηση στην κρουαζιέρα και σας διαβεβαιώνω ότι στόχος μας είναι να σπάσει πλέον αυτό το τρίπτυχο Πειραιάς, Κατάκολο, Σαντορίνη.

Θα πρέπει όμως πρώτα από όλα εσείς να αποφασίσετε τι θέλετε και να βάλετε ένα ταβάνι στον τουρισμό και στην κρουαζιέρα. Να δείτε αν θέλετε νέο λιμάνι και τι τουρισμό θέλετε» ανέφερε ο ίδιος.

Στο είδος του τουρισμού αναφέρθηκε με τη σειρά του ο Κ. Μούνδρος τονίζοντας ότι η Χίος δεν θα πρέπει να ξεφύγει από τον αριθμό των κλινών που υπάρχουν σήμερα.

«Έχουμε 7.000- 8.000 κλίνες. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του τουρισμού μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια. Δεν είμαστε έτοιμοι και πιστεύω ότι κανείς δεν θέλει να επιδιώξει να δει το νησί μέσα στα επόμενα χρόνια να αποκτά 20.000 – 30.000 κλίνες και να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του», ανέφερε ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής τουριστικής προβολής για να λάβει τη σύμφωνη γνώμη του κ. Ανωμερίτη.

Στο αγώνα που γίνεται για να αξιοποιηθεί η δυτική πύλη των Μεστών αναφέρθηκε με τη σειρά της η θεματική αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Λίτσα Λύκου η οποία τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα το λιμάνι των Μεστών να χαρακτηριστεί ως πύλη εισόδου του νησιού με την παράλληλη δημιουργία των κατάλληλων λιμενικών υποδομών.

Στην ανάγκη αύξησης του λιμενικού και τελωνειακού προσωπικού αναφέρθηκε με τη σειρά του ο υπολιμενάρχης Χίου Χρ. Φραγκιάς, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες με το υπάρχουν προσωπικό.

Τέλος αποφασίστηκε να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΟΛΠ και του Δήμου Χίου μέσα από το οποίο θα προωθηθεί τόσο η χρηματοδότηση του νέου λιμένα της Χίου, που κατά γενική ομολογία των παρισταμένων αποτελεί αναγκαιότητα αλλά και η δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ