23.4.2013 16:25

Η φτώχεια τρώει τις εκδηλώσεις

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τα ισχνά οικονομικά του Νομικού Προσώπου του Δήμου οδηγούν σε προγραμματισμό που στερείται περιεχομένου για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού σήμερα το μεσημέρι, η εισήγηση του προέδρου Β. Μυριαγκού για το πολιτιστικό καλοκαίρι είναι λιτή, τόσο όσο και οι δαπάνες που υπολογίζονται για τα πολιτιστικά μας δρώμενα μέσα στη θερινή περίοδο.
«Προσπαθούμε καθημερινά να ανταπεξέλθουμε σε δαπάνες και υποχρεώσεις μας που προκύπτουν δεξιά κι αριστερά. Δεν έχουμε το περιθώριο να ξοδέψουμε χρήματα για περισσότερα πολιτιστικά δρώμενα, ούτε μπορούμε να εγκρίνουμε μια δαπάνη 10.000 ευρώ για μια συναυλία, την οποία εκ των πραγμάτων θα απορρίψει η επίτροπος» είπε ξεκάθαρα ο πρόεδρος του Πολυοργανισμού Β. Μυριαγκός.

 

Η φιλαρμονική το κουπί

 

Το κενό των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα κληθεί να καλύψει η Φιλαρμονική με την πραγματοποίηση δέκα συναυλιών σε όλες τις δημοτικές ενότητες της Χίου. «Η φιλαρμονική αποτελείται από κορυφαίους επαγγελματίες μουσικούς, μπορούν και θέλουν να οργανώσουν μουσικές βραδιές αφιερώματα σε γνωστούς μουσικούς και να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα πετυχημένο, όπως έχουν κάνει και τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα βέβαια είμαστε ανοικτοί και σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση προκύψει ενώ είναι δεδομένη η συμμετοχή μας στη φετινή Αμανιάδα.» δήλωσε ο κ. Μυριαγκός αναφορικά με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται.

Στη λογική του όταν σου λείπει το ψωμί δεν ζητά το παντεσπάνι θα κινηθεί το Νομικό Πρόσωπο, αφήνοντας ίσως χώρο καις το Ομήρειο να αναλάβει πρωτοβουλία, καλύπτοντας το κενό που δημιουργείται.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ