11.3.2014 18:00

Η φιέστα τέλειωσε, ο δήμαρχος αποχωρεί

Ανικανοποίητη από την τοποθέτηση του δημάρχου η «Χιακή Συμπολιτεία» κρίνει αυστηρά την εκδήλωση του Ομηρείου και θεωρεί ότι το πολιτικό τέλος Λαμπρινούδη έφτασε. Στην ανακοίνωση της αναφέρει:
 

«Καθώς τελείωνε χθες η προεκλογική φιέστα του δημάρχου, τέλειωσαν μαζί της και οι όποιες ψευδαισθήσεις για το όραμα του για τη Χίο. Στο δικό του τέλος δεν θα τον ακολουθήσει η κοινωνία του νησιού.  Πέρα από το ανεδαφικό και αδιέξοδο σχέδιό του για νέο λιμάνι ή προβλήτα στο Κοντάρι, ουδέν.

Κουβέντα δεν είπε για τον υδράργυρο στο νερό που πίνουμε, ζήτημα για το οποίο έχει την πρώτη ευθύνη. Κουβέντα δεν είχε να πει για το χάλι της πόλης και το κυκλοφοριακό χάος. Κουβέντα για το ΤΑΙΠΕΔ, που παίρνει το μισό λιμάνι και τη μαρίνα στο Καστέλλο. Κουβέντα για τα χωριά που έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς πόρους και προοπτική. Κουβέντα για το γεγονός ότι μετέτρεψε επί θητείας του σε διακοσμητικά στοιχεία τους αντιδημάρχους και τα Τοπικά Συμβούλια των χωριών.

Κουβέντα για την εκτεταμένη σπατάλη χρημάτων σε έργα και εργάκια χωρίς αξία και σχέδιο για τον τόπο. Κουβέντα δεν είπε για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών. Κουβέντα για την ανεξέλεγκτη βόσκηση. Κουβέντα για τον τουρισμό που έχει αφεθεί σε ανερμάτιστους ερασιτεχνισμούς. Καμία απάντηση στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα. Καμία προοπτική για τους νέους. Καμία πρόταση για αναστροφή της απομόνωσης του νησιού.  

Ο ίδιος, με πιλότο την εμπειρία από τα τσιμέντα,  τις  εξυπηρετήσεις και τη σπατάλη δημόσιου χρήματος, ζητά την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών. Αυτή δεν θα την βρει στις επόμενες εκλογές. Η κοινωνία δεν αντέχει, ο τόπος δεν προχωρά με ιδιοτέλειες και πελατειακά συμφέροντα.

Οι στημένες φιέστες με θιασώτες πελάτες ψηφοφόρους και με πειθαναγκασμούς της εξουσίας  δεν αποδεικνύουν τίποτα. Τον καλούμε σε ανοικτή αντιπαράθεση επί θέσεων και προτάσεων σε συγκεκριμένα προβλήματα.» 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ