4.12.2012 12:07

Η επόμενη ημέρα στη Λέσβο

Από χθες το απόγευμα, με τις πρώτες πληροφορίες που έλαβε ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ότι διάφορες περιοχές του νησιού μας επλήγησαν από θεομηνία έντονης και συνεχούς βροχόπτωσης, ματαίωσε την προγραμματισμένη μετάβασή του στην Αθήνα και έδωσε εντολή στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Βατό, να επισκεφθεί τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Θερμής και τις Τοπικές Κοινότητες, Παμφίλων, Παναγιούδας, Μόριας, μαζί με τους Αντιδημάρχους, Ηλία Κουνιαρέλλη και Δημήτρη Ζαφειρίου και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., Σωτήρη Μαρινάτο, και να συντονίσουν με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τις αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, σε συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.
Ο δε Δήμαρχος, συνοδευόμενος  από τον Αντιδήμαρχο, Νίκο Κατράνη, το ίδιο απόγευμα, έως αργά τη νύχτα επισκέφθηκε τις Κοινότητες Λάμπου Μύλων, Κεραμειών, Ιππείου, καθώς και την περιοχή της Καρύνης, συνοδευόμενος από τους αντίστοιχους Προέδρους των Κοινοτήτων, οι οποίες επλήγησαν σοβαρά – ιδίως η Κοινότητα Συκούντας – από τη θεομηνία.
Στην πόλη της Μυτιλήνης, o Αντιδήμαρχος Γιάννης Τσακίρης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., Σωτήρης Μαρινάτος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Κουνιαρέλλης, ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Λέσβου, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., Παναγιώτης Ζαφειρίου, σε συνεργασία με τον Διοικητή της Τροχαίας Μυτιλήνης, με συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. και υπαλλήλους του Δήμου Λέσβου απεκατέστησαν τη βατότητα κεντρικών δρόμων της Μυτιλήνης που είχαν πλημυρίσει.
Ο κ. Βουνάτσος, ενημέρωσε αμέσως τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσο Γιακαλή, για την κατάσταση και μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου Λέσβου, εργάζονταν υπό βροχή και για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποκατασταθεί η βατότητα του κεντρικού οδικού δικτύου.
Επίσης, η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, επικοινώνησε με τη Δημοτική Αρχή και έθεσε στη διάθεση του Δήμου τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς που διαθέτει η Α.Δ.Α. στη Μυτιλήνη και την οποία η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί.
Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Δημοτικής Αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας, για άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που προέκυψαν από τη θεομηνία στο νησί μας, στη δε Κοινότητας Συκούντας, λόγω του μεγέθους της βλάβης στον κεντρικό δρόμο του χωριού μετέβησαν ο Αντιδήμαρχος, Γιάννης Τσακίρης και μηχανικός του Δήμου για αυτοψία και διενέργεια αμέσως των επιβαλλόμενων προς αποκατάσταση της ομαλότητας της κατάστασης.
Ο Δήμος Λέσβου καταβάλει το μέγιστο των προσπαθειών  του, ώστε να αποκατασταθούν οι καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία στις παραπάνω περιοχές, καθώς και στην περιοχή της Μήθυμνας, ορεινών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου, Αγιάσου και άλλων Τοπικών Κοινοτήτων, σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους των ως άνω περιοχών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ