2.11.2016 15:10

«Η Δημοτική αρχή μπορεί αλλά δεν θέλει»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Δριμεία επίθεση στη δημοτική αρχή Βουρνού για τις επιλογές της στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, εξαπολύει ο συνδυασμός «Όλοι μαζί για τη Χίο μας», σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία σειρά κινήσεων αλλά… δεν θέλει.

«Η  Δημοτική Αρχή μπορούσε να υποβάλλει ασφαλιστικά μέτρα για να αποτρέψει την δημιουργία χώρου κράτησης παραβατικών προσφύγων-μεταναστών στο Μερσινίδι μετά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του Βροντάδου , όμως δεν το έκανε!

Μπορούσε επίσης να κινηθεί νομικά (πέραν του εξώδικου) για τον μη νόμιμο τρόπο λειτουργίας της ΒΙΑΛ αλλά δυστυχώς ούτε αυτό έπραξε», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου επισημαίνοντας ότι και στις δύο ανωτέρω περιπτώσεις η Ιερά  Μητρόπολη Χίου στην πρώτη και η Επιτροπή Αγώνα στην δεύτερη έκαναν αυτό που ο  Δήμος και ο ίδιος ο Δήμαρχος όφειλε να είχε κάνει.

Από το στόχαστρο της αντιπολίτευσης δεν ξεφεύγει ούτε η εμπλοκή της Μονομετοχικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ακινήτων του Δήμου, για την οποία λέει ότι έχει μετατραπεί σε Μ.Κ.Ο. για καθαρά ρουσφετολογικούς λόγους.

Ο συνδυασμός Λαμπρινούδη εκτός των άλλων καταγγέλλει συνάντηση του Δημάρχου Μ. Βουρνού με περιβαλλοντολόγο από την Αθήνα με σκοπό την εκπόνηση περιβαλλοντολογικής μελέτης για τον παλιό σκουπιδότοπο, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει απόφαση για τη δημιουργία νέου Hot Spot στον πρώην Χ.Α.Δ.Α., ενώ στηλιτεύει και τις επαφές αντιδημάρχων – Ύπατης Αρμοστείας για την ενοικίαση ξενοδοχειακών μονάδων για πρόσφυγες.

«Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Δήμαρχος και ο Δήμος Χίου συνειδητά δημιουργούν αυτή την κατάσταση διότι προφανώς τους εξυπηρετεί. Δεν αντιλαμβάνονται τις συνεχιζόμενες δραματικές επιπτώσεις του προσφυγικού για την Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Αντί πινακίου φακής (για μερικές εποχικές προσλήψεις), στέκονται απέναντι στην κοινωνία και όπως διαφαίνεται είναι καθαρά πολιτική τους επιλογή», σημειώνει κλείνοντας ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ