12.3.2012 9:38

Η δημιουργία ανακυκλώσιμης συνείδησης κοστίζει

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΠΟΨΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Με τα στείρα στερεότυπα και τις αντιφάσεις των δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι από τη μια αποδέχονται την αριθμητική αποδυνάμωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας κι απ’ την άλλη απαιτούν να της φορτωθούν και νέες ευθύνες, αλλά και με τη διαφαινόμενη αλλαγή πλεύσης από τη «Νέα Αντίληψη» (βλ. άρθρο Στ. Μιχαηλίδη) θα βρεθεί αντιμέτωπη απόψε η δημοτική αρχή Χίου σε μια κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπόθεση της ανακύκλωσης.
Με την πρόθεση του δημάρχου να σπάσει σε δυο διαφορετικές εργολαβίες το έργο, απ’ τη μια την προμήθεια όλου του εξοπλισμού με αντιστάθμισμα τα έσοδα από τα ανακυκλώσιμα υλικά κι απ’ την άλλη την αποκομιδή, με το Δήμο να ξοδεύεται ετησίως με το ποσό των 150.000 ευρώ, γίνεται πλέον άκρως δελεαστική για τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών στην ανακύκλωση.
Η δημοτική αρχή συναισθάνεται αυτό που όλοι μας αντιλαμβανόμαστε στην καθημερινότητα μας. Δεν μπορείς να έχεις απαίτηση από τον ιδιώτη να πληρώσει τη δημιουργία συνείδησης ανακύκλωσης, γεγονός που θα απαιτηθεί για να συμβεί περίοδο τουλάχιστον 2-3 ετών. Με την κατ’ έτος προκήρυξη της αποκομιδής έχεις τη δυνατότητα του ελέγχου των ποσοτήτων που παράγει η ανακύκλωση και επομένως, με πραγματικά και όχι υποθετικά στοιχεία στα χέρια σου, να διαπραγματεύεσαι διαφορετικά.
Όσοι μονολιθικά τάσσονται κατά της ιδιωτικής ανάμειξης στην ανακύκλωση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
εξίσου μεγάλο ρίσκο αναλαμβάνουν οι όποιοι ιδιώτες αναμειχθούν, αν συνυπολογίσουμε τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά του χιώτη σε θέματα περιβάλλοντος.
θα ελαφρύνει σε σημαντικό ποσοστό (στην πράξη θα φανεί πόσο θα είναι αυτό) τον όγκο δουλειάς της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας, παρέχοντας της τη δυνατότητα να εμφανιστεί πιο αποδοτική στους δικούς της τομείς δράσεις.
Σήμερα στις 12.00 για το θέμα παραχωρεί συνέντευξη Τύπου ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ