30.9.2013 7:41

Η Βουλή κόβει την αποζημίωση στους 6 συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Έκτακτη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των κομμάτων συγκαλεί ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προκειμένου να τροποποιηθεί ο Κανονισμός λειτουργίας του Σώματος και να διακοπεί η χορήγηση βουλευτικής αποζημίωσης στους βουλευτές που διώκονται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος.

Είναι προφανές ότι, μετά τις πρωτοφανείς στα κοινοβουλευτικά χρονικά συλλήψεις έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να ρυθμίσει τις ατέλειες του Κανονισμού της Βουλής, έτσι ώστε να μην υφίσταται το παράδοξο οι προφυλακισμένοι βουλευτές να λαμβάνουν παράλληλα χρήματα από το ταμείο της Βουλής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, η ρύθμιση θα αναφέρει ότι, όσοι βουλευτές προφυλακίζονται έπειτα από άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος ή φυλακίζονται με πρωτόδικη δικαστική απόφαση για κακούργημα, θα χάνουν τη βουλευτική αποζημίωση και τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα ατέλειες.

Να σημειωθεί ότι η βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται σε περίπου 5.500 ευρώ καθαρά και σε αυτά προστίθενται 3.000-4.000 ευρώ μετρητά ως επίδομα γραφείου, ταχυδρομική και τηλεφωνική ατέλεια, έξοδα κίνησης και άλλα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ