4.6.2014 15:41

Η Βιβλιοθήκη Κοραής τίμησε τον Κ. Περρίκο στη γενέτειρα του

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ

«Εγκαταλείπω τον κόσμο χωρίς μίση και κακίες. Αγωνίσθηκα για την πατρίδα μου. Για την δικιά τους πατρίδα αγωνίζονται κι εκείνοι, οι οποίοι με καταδίκασαν. Θα ήθελα το αίμα μου να μην μας χωρίσει, αλλά να μας ενώσει, στο μέλλον, με τους σημερινούς αντιπάλους», ανέφερε σε ένα από τα γράμματα του προς την οικογένεια του ο αγωνιστής Κώστας Περρίκος λίγο πριν την εκτέλεση του από τους Γερμανούς.
Αυτά και άλλα πολλά, υλικό αστείρευτο από τον ερευνητή Δ. Μελαχροινούδη, από τον Χρ. Μπελλέ από την Ευτ, Βλησίδου, την κ. Σταματουλάκη ακούστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η βιβλιοθήκη «Κοραής», στο Πνευματικό Κέντρο Καλλιμασιάς «Η Πρόοδος».
Η εκδήλωση ήταν ένας φόρος τιμής στον Καλλιμασιώτη ήρωα Κ. Περρίκο. Στις 4 Φεβρουαρίου του 1943, ο αγωνιστής της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιζομένων Νέων (Π.Ε.Α.Ν), έπεφτε νεκρός στην Καισαριανή, από τα πυρά γερμανικού εκτελεστικού αποσπάσματος.
Μαθητές του Δημοτικού σχολείου Καλλιμασιάς υπό τη διεύθυνση της συνταξιούχου εκπαιδευτικού Μ. Σανδαλάρη τραγούδησαν τραγούδια αφιερωμένα στον Κ. Περίκο, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα τους, στην κληρονομιά που άφησε πίσω του σερ όλους μας και η εκδήλωση έκλεισε με ένα συγκινητικό βίντεο που περιλάμβανε αφηγήσεις των συναγωνιστών τους και όχι μόνο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ