28.5.2014 16:12

Η βιβλιοθήκη «Κοραής» τιμά τον αντιστασιασκό Κ. Περρίκο

Εκδήλωση – αφιέρωμα στον αντιστασιακό Κώστα Περρίκο πραγματοποιεί το Σάββατο η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής» σε συνεργασία με το Εκπολιτιστικό Σωματείο Καλλιμασιάς «Η Πρόοδος».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Καλλιμασιάς στις 20.00.
Η βιβλιοθήκη αποτίνει φόρο τιμής και υπερηφάνειας σ’ έναν από τους πιο σεμνούς και ακέραιους αγωνιστές της δημοκρατίας, τον ιδεολόγο, οραματιστή, νεοανθρωπιστή, που προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις, ακόμα και με τη ζωή του, να αναστήσει και να εκσυγχρονίσει το αρχαίο πνεύμα, τις αρχέτυπες πανανθρώπινες αξίες, να βάλει καινούργιους οδοδείκτες στη διαδρομή της κοινωνίας, ν’ αφήσει έναν κόσμο καλύτερο απ’ ότι τον βρήκε.
Για την προσωπικότητα και το έργο του μεγάλου αγωνιστή θα μιλήσουν ο Χρίστος Στεργ. Μπελλές, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης «Κοραής», η Ευτυχία Βλυσίδου, Προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Δημήτρης Μελαχρινούδης, συγγραφέας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ