5.3.2015 16:20

Η βαρυχειμωνιά φρέναρε τις προτεραιότητες Φαφαλιού στη Βόρεια Χίο

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Την αρχή της δημόσιας λογοδοσίας για τα πεπραγμένα του εφαρμόζει ανά διαστήματα τριμήνου ο χωρικός αντιδήμαρχος Βόρειας Χίου. Ο βαρύς χειμώνας για τα δεδομένα του νησιού μετέβαλε υποχρεωτικά τον προγραμματισμό των συνεργείων που διευθύνει ο Ματ. Φαφαλιός και απορρόφησε τις δυνάμεις του στην αποκατάσταση των ζημιών από τις καιρικές συνθήκες για το τρίμηνο Δεκεμβρίου – Φεβρουαρίου. Οι πλημμύρες σε Λαγκάδα και Παντουκειός, το ξέβρασμα της θάλασσας στην παραλία των Καρδαμύλων, οι κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου και η κατάρρευση παλαιών οικιών μέσα σε κατοικημένες περιοχές, ως και τα σοβαρά προβλήματα από τις χιονοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους, απασχόλησαν σε μόνιμη βάση συνεργεία και μηχανήματα στον τομέα ευθύνης του.

«Έγιναν αναχώματα στους ποταμούς της Λαγκάδας, παρεμβάσεις στους ποταμούς Αγιασμάτων και Βολισσού. Μια ολόκληρη βδομάδα απαιτήθηκε για να καθαριστούν τα Καρδάμυλα από τον αυξημένο όγκο φυκιών που ξέβρασε η θάλασσα. Οι εργαζόμενοι στα συνεργεία δούλεψαν σκληρά, υπό πολύ αντίξοες συνθήκες, για να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των κατοίκων όλης της βόρειας Χίου. Ας ευχηθούμε να πάρουν πίσω τα καιρικά φαινόμενα για να μπούμε κανονικά σε ρυθμό εκτέλεσης του προγράμματος μας σε όλα τα χωριά», δηλώνει ο αντιδήμαρχος.

Ο προγραμματισμός

Οι προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα εργασίες δεν γίνονται με αυθαίρετη ιεράρχηση του αντιδημάρχου. «Είναι προϊόν καθημερινής επαφής με τους προέδρους όλων των χωριών της βόρειας Χίου, τους οποίους ευχαριστώ για τη συνεργασία. Καταγράφουμε τα προβλήματα, κοστολογούνται τα έργα παρεμβάσεων από την Τεχνική Υπηρεσία και εκτελούνται με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας. Σ’ αυτό το μοντέλο έχουμε καταλήξει να κινηθούμε στην αγροτική οδοποιϊα, την επισκευή κατεστραμμένων οδοστρωμάτων, το ασβέστωμα σε κοινόχρηστους χώρους, τη συντήρηση και προσθήκη πινακίδων σήμανσης, την επισκευή στα παγκάκια και τη συντήρηση των φωτιστικών, με την προσθήκη άλλων, όπου κρίνεται απαραίτητο», προσθέτει.

Το ανοιξιάτικο τρίμηνο ο κ. Φαφαλιός ξέρει ότι θα είναι ο καθρέφτης για την αποτελεσματικότητα του ίδιου και της αντιδημαρχείας του. Οι πολλαπλάσιες των συνηθισμένων βροχοπτώσεων έχουν αυξήσει τη βλάστηση και έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην αγροτική οδοποιία, ιδιαίτερα στα δίκτυα που συνδέουν τους οικισμούς με τις παραλίες τους.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανταποκριθούμε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί ήδη και μια σειρά από ειδικότερες δράσεις στα χωριά, οι οποίες θα αρχίσουν άμεσα να υλοποιούνται. Συγκεκριμένα:

-          Στη Βολισσό θα συντηρηθεί για να γίνει λειτουργικός ο «ξενώνας», ενώ θα σοβαντιστεί το ελαιοτριβείο.

-          Στην Ποταμιά θα τοποθετηθεί φωτισμός στην παιδική χαρά.

-          Στα Αγίασματα θα βαφτεί το υδροθεραπευτήριο.

-          Το πρώην κοινοτικό γραφείο της Πιραμάς θα βαφτεί και θα αντικατασταθούν τα παράθυρα του. Επίσης θα αντικατασταθεί η πόρτα του σχολείου.

-          Στα Διευχά θα γίνει βάψιμο του σχολείου και των λουτρών και θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά.

-          Στα Καρδάμυλα θα γίνει η συντήρηση των δημόσιων wc.

-          Στις Αμάδες θα επισκευαστούν τα σκαλοπάτια και θα βαφτούν οι χειραγωγοί.

-          Στο Βίκι θα αντικατασταθούν τα κουφώματα του σχολείου.

-          Στη Σπαρτούντα θα αντικατασταθεί η πόρτα του σχολείου και θα επισκευαστεί η κεραμιδοσκεπή του ιατρείου.

-          Στη Λαγκάδα θα γίνει επισκευή και συντήρηση του Τελωνείου»

«Ο προγραμματισμός εκ μέρους μας έχει και την έννοια να αναμετρηθούμε με τις δυνατότητες μας. Να ξέρουν οι κάτοικοι των χωριών της βόρειας Χίου πως η αγωνία μας για τους οικισμούς τους είναι όμοια με τη δική τους», καταλήγει ο κ. Φαφαλιός. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ