2.4.2012 13:04

Η Astra στη γραμμή Χίου - Θεσσαλονικης

ΑΠΟ 1η ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ Η ASTRA ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΧΙΟ ΓΙΑ ΣΑΜΟ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑ

Η Olympic Air της MIG έλαβε τα περισσότερα δρομολόγια στους διαγωνισμούς για τις 26 άγονες γραμμές που προκήρυξε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Από τις 26 συνολικά γραμμές (συμπεριλαμβάνονται τα δρομολόγια Αθήνα – Ζάκυνθος και Αθήνα – Σύρος, τα οποία προστέθηκαν στις 24 άγονες γραμμές που προυπήρχαν), σύμφωνα με πληροφορίες, η Olympic Air έλαβε 14 δρομολόγια, η Astra Airlines από τη Θεσσαλονίκη 5, η Sky Express από τη Κρήτη 5 και η Aegean Airlines 2.
Συγκεντρωτικά, τις 26 άγονες αεροπορικές γραμμές διεκδικούσαν οι εταιρείες Olympic Air (είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για 16 δρομολόγια), Aegean Airlines (ενδιαφέρον για 8), Astra (ενδιαφέρον για 6) και Sky Express (ενδιαφέρον για 6).
«Κανένας δεν θα πρέπει να αισθάνεται δυσαρεστημένος. Η ΟΑ έλαβε τα περισσότερα δρομολόγια. Η Sky Express που δεν υπέβαλε ένσταση και δεν της υπέβαλε ένσταση κανένας, ουσιαστικά ‘’έπαιζε’’ μόνη της στις γραμμές που διεκδίκησε.
Πολύ ευχαριστημένη θα πρέπει να αισθάνεται η Astra από τη Θεσσαλονίκη που από 1 άγονη γραμμή που είχε, ξαφνικά απέκτησε 5. Η Aegean έλαβε 2 γραμμές, ωστόσο τα αεροσκάφη που έχει είναι μόνο Airbus, αφού η εταιρεία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στη αγορά του εξωτερικού», σχολιάζει στέλεχος της αεροπορικής αγοράς.
Από το διαγωνισμό είχε αποκλειστεί η Minoan Air του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και η Aeroland.
Οι άγονες θα ξεκινήσουν από την 1η Μαΐου και όχι από την 1η Απριλίου, όπως αναφερόταν στο διαγωνισμό. Η ανάθεση γίνεται για 4 χρόνια.
(ΠΗΓΗ: metaforespress.gr)

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ