23.2.2012 12:37

Η άρνηση Μιχαηλίδη φέρνει πιο κοντά στο ψηφοδέλτιο την Ισαβέλλα;

ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΓΑΛΑΖΙΟ» ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Οι ευοίωνες εξελίξεις με το ελληνικό χρέος και το σάλπισμα συστράτευσης και εκλογικής ετοιμότητας που απηύθυνε μόλις χθες σε όλα τα στελέχη της Ν.Δ. ο Αν. Σαμαράς φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο να στηθεί κάλπη μέσα στην άνοιξη, με πιθανότερη ημερομηνία την 29η Απριλίου.
Τα επιτελεία στη Συγγρού επιχειρούν να καταρτήσουν ολοκληρωμένα ψηφοδέλτια υπό δύσκολες συνθήκες, δεδομένου ότι η απροθυμία συμμετοχής είναι μεγάλη, ως συνέπεια της έντονης αμφισβήτησης της κοινωνίας για το ίδιο το πολιτικό σύστημα.
Στη Χίο δεδομένες θεωρούνται μόνο οι υποψηφιότητες Μουσουρούλη, Κάρμαντζη και αναζητούνται δυο επιπλέον πρόσωπα. Ο βουλευτής, με την αναβάθμιση του σε ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου παίζει με τη φωτιά, αφού αφενός οι μετοχές του στο εσωκομματικό χρηματιστήριο ανεβαίνουν κατακόρυφα και δείχνει ότι έχει δυνατότητες να διαδραματίσει εξίσου σημαντικό ρόλο και την επαύριο των εκλογών, αφετέρου η δέσμευση αυτή τον κρατά σχεδόν μόνιμα στην Αθήνα και χάνει την ευκαιρία επαφής με την κομματική βάση σε μια κρίσιμη για τον ίδιο καμπή, μετά την ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ. Ο περιφερειακός σύμβουλος με τη σειρά του κινείται ως βέβαιος υποψήφιος, έχοντας προφανώς λάβει το ok από τον Αν. Λυκουρέτζο, και καλλιεργεί καθημερινά τις επαφές του με την κομματική βάση, με την οποία ανέκαθεν διατηρούσε άριστες σχέσεις, γεγονός που αποτυπώνονταν και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση που λάμβανε μέρος.

Στους δυο τρίτος χωρά;
Αυτοί προς το παρόν είναι οι δύο μόνοι σίγουροι στο ψηφοδέλτιο, αφού πολλοί στην Ομήρου εκτιμούν ότι τα άλλα ονόματα που ακούγονται θα πρέπει να περάσουν «από κόσκινο» πριν επικυρωθεί η συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο.
Η επίσημη άρνηση του Στ. Μιχαηλίδη να λάβει μέρος στην κούρσα της εκλογής, σεβόμενος τη νωπή εκλογή του στη θέση του δημοτικού συμβούλου, αναμένεται να αυξήσει κι άλλο τις πιέσεις προς το πρόσωπο της Ισαβ. Μπουρνιάς. Ήδη το τηλέφωνο της πρώην επικεφαλής του «γαλάζιου» νομαρχιακού ψηφοδελτίου έχει χτυπήσει από τη Συγγρού, η ίδια φέρεται να άφησε το ενδεχόμενο ανοιχτό και η πανθομολογούμενη έξωθεν καλή μαρτυρία της στην τοπική κοινωνία της Χίου προβλέπεται ότι θα έχει ως συνέπεια να αυξηθούν οι προτροπές προς το πρόσωπο της να είναι το τρίτο μέλος του νεοδημοκρατικού ψηφοδελτίου. Και η Ισαβέλλα φέρεται δυσαρεστημένη από την τροχιά που έχουν λάβει οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και το ξεγύμνωμα των άλλοτε ισχυρών κομματικών μηχανισμών, στοιχείο που μάλλον θα συνυπολογίσει πριν δώσει την οριστική απάντηση. Αν κι εκείνη αρνηθεί, δεν αποκλείεται να επιστρατευτούν «παλιές συνταγές» απλά για να κλείσει το ψηφοδέλτιο, με την παρουσία Μουσουρούλη και Κάρμαντζη να το κάνει ήδη να θεωρείται δυνατό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ