10.10.2012 12:06

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου για την επέτειο θανάτου του Τσε Γκεβάρα

Περάσαν κιόλας 45 χρόνια από τη δολοφονία του μεγάλου επαναστάτη και πρότυπο για τόσες δεκαετίες, για τόσους αγωνιστές σε όλο τον κόσμο. Το αερικό εκείνο που φυσούσε, φυσάει και θα φυσάει κόντρα σε κάθε αδικία και πλάι σε όσους αντιστέκονται στο σύστημα σε κάθε μάχη, σε κάθε μέτωπο, σε κάθε αγώνα! Ο μεγάλος Κομαντάτε Ερνέστο Γκεβάρα δε λα Σέρνα, γνωστός ως Τσε, σύμβολο επαναστατικότητας και ανυπακοής απέναντι στους ισχυρούς, στους έχοντες και κατέχοντες και τον ιμπεριαλισμό, θα εμπνέει για πάντα τους αγώνες μας ενάντια στην αδικία και την καταπίεση, φωτίζοντας το δρόμο μας προς μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπως κι ο ίδιος ονειρευόταν!
 
Μπορεί άλλοτε σαν σήμερα, “οι σφαίρες του ιμπεριαλισμού να έκοψαν το νήμα της ζωής του στις 9 Οκτώβρη 1967 στο χωριό Λα Ιγκέρα της Βολιβίας”, μα η φωτιά που έκαιγε στα μάτια του Τσε συνεχίζει να καίει ακόμα μέσα μας, στις καρδιές μας και στο μυαλό μας. Ο Κομαντάτε μας δίδαξε το σημαντικότερο μάθημα, εκείνο του αγώνα, της αντίστασης, της ανυπακοής και της πάλης για την ανατροπή του σάπιου συστήματος των πολυεθνικών και των μονοπωλίων! Του καπιταλισμού που κατατρώει ταξικά τις ζωές και τις σάρκες μας για να επιβιώσει, ακόμα και τώρα που ψυχορραγεί και δαγκώνει πιο άγρια από ποτέ, μπας και καταφέρει να αποφύγει το αναπόφευκτο ή τουλάχιστον να καθυστερήσει το σίγουρο τέλος του.
 
Ο μεγάλος Αργεντίνος ιατρός, αντάρτης, φίλος και σύντροφος, μας δίδαξε πως να αφιερώνουμε τις ζωές μας κι ολόκληρη την ύπαρξή μας στη μεγαλοσύνη του σκοπού μας. Μας δίδαξε πώς να είμαστε επαναστάτες και άρα άνθρωποι! Πετώντας πάνω από τα βουνά της Σιέρρα Μαέστρα, διασχίζοντας τη Λατινική Αμερική και φτάνοντας στην Ευρώπη, η μορφή του χαιρετά ξανά στις μέρες μας τη Μαδρίτη, τη Λισσαβόνα, την Ελλάδα και μας κλείνει πονηρά το μάτι, χαμογελώντας και βροντοφωνάζοντας και πάλι στα αυτιά μας η γνώριμη φωνή του:
 
Ζήτω η επανάσταση!
Αγώνας μέχρι την τελική νίκη!
Venceremos!

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ