27.9.2012 9:27

«Η ανωριμότητα οδηγεί τα έργα εκτός ΕΣΠΑ»

• ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

Απογοητευτική χαρακτηρίζει με ανακοίνωση της η περιφερειακή παράταξη του Π. Βογιατζή την πορεία των έργων της Χίου, έπειτα από την ενημέρωση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.  Σοβαρά προβλήματα και αστοχίες διαπιστώνει:
- στο έργο βελτίωσης του οδικού τμήματος Μυρσινίδι – Κόμβος Συκιάδας της Εθνικής Οδού Χίος – Καρδάμυλα, το οποίο κινδυνεύει να μείνει ημιτελές.
- στο λιμάνι της Λαγκάδας, όπου η αστοχία στη μελέτη θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του έργου.
- στο ΧΥΤΑ της Βόρειας Χίου από τα σοβαρά λάθη που έγιναν σε σχέση με το ιδιοκτησιακό της περιοχής.
- στο Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων, λόγω ελλείψεων στις απαιτούμενες μελέτες.
- στους αγωγούς μεταφοράς νερού του φράγματος Κατράρη, οι οποίοι έχουν καθυστερήσει σημαντικά.
- στη βελτίωση των υποδομών του Κολεγίου, που έχει μείνει στάσιμο.
Ταυτόχρονα για το νέο κεντρικό λιμάνι, την επέκταση του αεροδιαδρόμου, την παράκαμψη της Καλλιμασιάς και την αξιοποίηση του φράγματος Κατράρη για ύδρευση, έργα που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν μέσω του ΕΣΠΑ,  κρίνει ότι δεν έχουν την απαραίτητη ωριμότητα, ενώ απαιτούνται επιπλέον πόροι και χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες. «Δεδομένου ότι απομένουν 3 μόλις χρόνια για την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα. Η εξέλιξη των έργων αυτών επηρεάζει άμεσα και την πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Προγράμματος, το οποίο παρουσιάζει σήμερα χαμηλό ποσοστό απορρόφησης. Σε ότι αφορά τα έργα που προγραμματίζονται, η καθυστέρηση στην ωρίμανση των απαραίτητων μελετών, οδηγεί, δυστυχώς, όπως φαίνεται, τα έργα αυτά εκτός ΕΣΠΑ», καταλήγει συμπερασματικά η παράταξη Βογιατζή.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ