31.7.2012 11:26

Η 8η Γιορτή Αγροτουρισμού είναι γεγονός

- Η ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ ΗΡΩ «ΑΝΟΙΓΕΙ» ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

Ξεκινά σήμερα το απόγευμα και θα διαρκέσει έως το βράδυ της Κυριακής 5 Αυγούστου, η μεγαλύτερη διοργάνωση, που επί οκτώ συναπτά έτη έχει τη μαζικότερη συμμετοχή κόσμου και δεν είναι άλλη από την ολιγοήμερη Γιορτή Αγροτουρισμού στο Δημοτικό Κήπο, που με συνέπεια συγκεντρώνει επαγγελματίες, μονάδες και κοινό, ενώ ποικιλία δράσεων και εκδηλώσεων διανθίζουν το πρόγραμμα.
Πρόκειται για τη «λαϊκότερη» πρωτοβουλία, με την ακριβή έννοια του όρου, αφού συγκεντρώνει, πέρα από το μεγάλο αριθμό κόσμου, ανθρώπους όλων των κοινωνικών, εισοδηματικών και μορφωτικών διαβαθμίσεων, στο κέντρο της πόλης, ανθρώπων οι οποίοι κινούνται σε αυτό, μόνο για τα απολύτως αναγκαία.
Έτσι, έχει ειπωθεί στο πρόσφατο παρελθόν , ότι η διοργάνωση έχει πετύχει να «διαρρήξει» τα στεγανά μεταξύ των συνοικιών, τουλάχιστον της πόλης, τα οποία το γεωφυσικό περιβάλλον και η πολεοδομική ανάπτυξη του πολεοδομικού συγκροτήματος, σε συνδυασμό πάντα με την ιστορία και το χαρακτήρα των κατοίκων, έχουν δημιουργηθεί.
Πέρα από το εκθεσιακό μέρος, τη συμμετοχή φορέων, πολιτών, επαγγελματιών ή και μη κυβερνητικών οργανώσεων και κινήσεων, το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χίου – λέγε Έφη Λυπαρή, ως προϊσταμένη του- καθ’ όλη την οκταετία σχεδιάζει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, όπως ακολουθεί
Το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών
- Σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου 2012, «μαγική» μουσική βραδιά με τη γνωστή ερμηνεύτρια Ηρώ, την οποία πλαισιώνουν ο Μ. Κατσαρός στα πλήκτρα και Α. Βουζουμναράς στο μπάσο, στις 22.00
- Την επομένη, αύριο Τετάρτη 1η Αυγούστου, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα είναι πολύ και ποικίλο, με το αναλόγιο παραμυθιών «Κι έφυγα κι εγώ απ’ εκεί, μ’ ένα κόσκινον φακήν», να ξεκινά στις 19.30, την Α. Ψάλτη στην αφήγηση, Α. Γιακούμα σε μελόντικα, κρουστά και σαξόφωνο και την Καλλιόπη Λιαδή στο τραγούδι. Πρόκειται για επιλογή κειμένων από τα «7 χιώτικα παραμύθια» του Ν. Γιαλούρη.
- στις 21.00, οι Α. & Κ. Γεωργούλη, Π. Λεβίδης και Λ. Τομάζος αναλαμβάνουν να μεταφέρουν τραγούδια της μπουάτ, γνωστά και αγαπημένα, λαϊκά και ελαφρά τραγούδια.
- Την καλλιτεχνική σκυτάλη παίρνει το τοπικό σχήμα με τους Γ. Κατσάφαρο, Γ. Δάνο, Ε. Διαμαντάρα, και Σ. Σκούλτσο σε πολίτικα, σμυρναίικα και ρεμπέτικα ακούσματα, που ολοκληρώνουν το ημερήσιο πρόγραμμα .
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ