13.8.2012 11:41

ΧΥΤΑ test drive

- ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΤΡΙΜΗΝΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΒΕΣΣΑΣ

 
Αρχίζει μετά τις 15 Αυγούστου η νέα εποχή για την περισυλλογή και εναπόθεση των απορριμμάτων στη Χίο. Τέσσερα χρόνια μετά από την έναρξη των εργασιών κατασκευής  με προϋπολογισμό 7 εκ. ευρώ χωρίς τις πιστώσεις των απαλλοτριώσεων, αρχίζει η τρίμηνη δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ της Νότιας Χίου στην περιοχή Πόδορα της Βέσσας.
Το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή από την ανάδοχο εταιρεία του απαραίτητου εγγράφου παράτασης των εργασιών, επειδή με τις καθυστερήσεις που έχουν παρουσιαστεί πρέπει να πιστοποιηθεί το νέο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης όλων παραμέτρων που επιβάλλονται για την παράδοση, παραλαβή και ετοιμότητα λειτουργίας του ΧΥΤΑ.                                         
Τη  δοκιμαστική λειτουργία θα αναλάβει εταιρία που διαθέτει την τεχνογνωσία των δοκιμών για τη σωστή απόδοση των εγκαταστάσεων και την επιδιόρθωση ενδεχομένων αστοχιών, η οποία γνωρίζει τις εγκαταστάσεις, αφού έχει συνεργαστεί με την ανάδοχο στον τομέα της υλικοτεχνικής υποδομής του έργου.
Το ίδιο χρονικό διάστημα θα εκπαιδεύσει το προσωπικό του δήμου που θα αναλάβει τη λειτουργία του φορέα μετά τη λήξη της περιόδου του δοκιμαστικού τριμήνου. Η εταιρία αυτή είχε συνεργαστεί με την ανάδοχο του έργου ΘΕΜΕΛΗ και στην εγκατάσταση κάποιων τμημάτων της τεχνολογικής υποδομής. Οι υπάλληλοι είναι τέσσερις, ένας γεωλόγος – περιβαλλοντολόγος, ένας χειριστής των μηχανημάτων, ένας οδηγός φορτηγού και ένας φύλακας. Το προσωπικό συμπληρώνει και μια διοικητική υπάλληλος οικονομολόγος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ