17.1.2014 11:58

"Χτυπάει κόκκινο η διαπλοκή ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Χίου"

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι προτάσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΧ κ. Φυτούση σε τοπικό ραδιόφωνο  για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο της Χίου. Σε δηλώσεις του  ανακοινώσε την πρόθεση του Δήμου να ζητήσει από ιδιώτες να υποβάλλουν μη δεσμευτικές κοστολογημένες προτάσεις στη βάση των οποίων θα διαπραγματευτεί ο Δήμος το ποσό αμοιβής τους σε ποσοστό που θα προκύψει από την εξοικονόμηση ενέργειας!!.Χαρακτηριστικά είπε: «η ΔΕΥΑΧ πληρώνει γύρω στο 1 εκ / ευρώ ετησίως στη ΔΕΗ. Αν η πρόταση που θα μας φέρει ο ιδιώτης μας μειώσει κατά 150 χιλ ευρώ το ποσό που πληρώνουμε θα μπορούσε να πάρει ο ιδιώτης τις 50 χιλ… για σκεφθείτε το μας συμφέρει όλους…».

Αναρωτιόμαστε όταν λέει ότι μας συμφέρει όλους σε ποιους αναφέρεται. Είναι ξεκάθαρο ότι επιχειρεί η δημοτική αρχή με εντελώς παράτυπο τρόπο να πουλήσει προεκλογικές υποσχέσεις σε ιδιώτες με λεφτά των δημοτών οποία συγκεντρώνει από τα ανταποδοτικά τέλη.

Το πιο επικίνδυνο είναι ότι ο δήμαρχος εν όψει των εκλογών δεν θα διστάσει ακόμα και να «πουλήσει» τον ίδιο τον Δήμο και τους φυσικούς πόρους του νησιού (νερό, απορρίμματα, λατομικές ζώνες) σε συμφέροντα προκειμένου να επανεκλεγεί..

Αν πράγματι ο δήμος ενδιαφέρεται για  εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να ζητήσει από τις υπηρεσίες που διαθέτει να του υποδείξουν τρόπους ώστε να αξιοποίηση νέες τεχνολογίες λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία μιας σειράς επιτυχημένων παραδειγμάτων σε άλλους Δήμους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αν πράγματι ενδιαφέρει τη δημοτική αρχή η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να αναζητήσει δυνατότητες χρηματοδότησης, που υπάρχουν, ώστε να το επιτύχει. 

Αν ενδιαφέρεται μπορεί επίσης να ρωτήσει Ερευνητικά Ιδρύματα και Πανεπιστήμια για το πώς μπορεί να το επιτύχει.

Η Δημοτική αρχή οφείλει η διαδικασία που θα ακολουθήσει να σεβαστεί απαρέγκλιτα τους νόμους, τη νοημοσύνη όλων μας και πάνω από όλα το όφελος των πολλών.

Και επειδή η υπόθεση αυτή φωνάζει από μακριά ότι πρόκειται για «έξυπνες συνεννοήσεις» προεκλογικού χαρακτήρα δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε στον συγκεκριμένο παγκόσμια πρωτοτυπία για το πώς έχει καταλάβει την νομιμότητα μετά από τόσες τετραετίες στη διοίκηση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ