22.4.2015 14:20

«Χρυσό μετάλλιο» στο Eurogame

Με το πρώτο μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε η αποστολή των μαθητών και εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου από το Στρασβούργο, όπου πραγματοποιήθηκε  στις 16 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  η ημερίδα Euroscola με τη συμμετοχή 500 μαθητών και εκπαιδευτικών από τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Τα παιιδά κατόρθωσαν να διακριθούν στο Eurogame και να γεμίσουν με περηφάνια ολόκληρη την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Οι πολύγλωσσες ομάδες εργασίες ασχολήθηκαν με τις θεματικές ενότητες του περιβάλλοντος και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,  ελευθερία ενημέρωσης και αγωγή του πολίτη, 2015 ευρωπαϊκό έτος ανάπτυξης, το μέλλον της Ευρώπης, Μετανάστευση και Κοινωνική Ένταξη, απασχόληση των νέων.

Μέσω του θεσμού του Euroscola, οι μαθητές ανταλλάσουν στα αγγλικά ή στα γαλλικά απόψεις ενώ έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την περιοχή από όπου προέρχονται.

Το πρόγραμμα Euroscola θεσπίστηκε το 1989 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κάθε χρόνο μαθητές από όλα τα κράτη μέλη, ηλικίας από 16-18 ετών, έχουν την δυνατότητα να περάσουν μία ημέρα στο Στρασβούργο και να βιώσουν εμπειρικά το έργο των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  Τα παιδιά συμμετέχουν σε μια διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ μέσω συζητήσεων στο ημικύκλιο, σε διαπραγματεύσεις με τους συμμαθητές τους, καθώς και στην ψηφοφορία και την έγκριση ψηφισμάτων για θέματα της ευρωπαϊκής επικαιρότητας.

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησαν 24 συνολικά μαθητές όλων των νομών και δύο εκπαιδευτικοί.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ