10.2.2015 15:49

"Χρυσή εφεδρεία των Καραμανλικών ο Κ. Μουσουρούλης"

ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΧΙΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο οικονομολόγος Κωστής Μουσουρούλης είναι η χρυσή επένδυση αλλά και η χρυσή εφεδρεία των καραμανλικών για την σωτηρία της κεντροδεξιάς  την ώρα που η ΝΔ δεν είναι ικανή να εκδώσει μια ανακοίνωση απάντηση στις Προγραμματικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού και αρκείται σε ένα αστείο ουδέν σχόλιο. Κι αν ο Τσίπρας τα καταφέρει μια ολόκληρη παράταξη την οποία έχει πάρει στους ώμους του ο Αδωνης Γεωργιάδης θα έχει γίνει ρεντίκολο.

Η ΝΔ λοιπόν καλείται από τις εξελίξεις να επανέλθει στην ευρωπαική κοιτίδα στις αρχές και τα οράματα βασίστηκε ο ταλαίπωρος Εθνάρχης για να την ιδρύσει. Θα πρέπει να ανατρέξει σε προσωπικότητες με ευρωπαικά βιώματα κι όχι ακροδεξιές φαντασιώσεις τύπου Μπαλτάκου για να έλθει στα ίσα της. Η σημερινή ΝΔ έχει καταντήσει να αφήνεται στα χέρια του Αδωνη Γεωργιάδη ο οποίος γυρνάει από φαληρισμένο κανάλι σε φαληρισμένο κανάλι επιχειρώντας σαν συνοικιακός τηλεπλασιέ να πουλήσει την πραμάτεια του. Κι όλα αυτά την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ έξυπνα αντιγράφωντας το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα έχει αρχίσει να επιβάλει νέα  πολιτικά ινδάλματα στην κοινωνία όπως ο Βαουρφάκης, ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος. Μπροστά στο καλπάζων lifestyle του ΣΥΡΙΖΑ ακούμε τις στριγγλιές του Αδωνη και τα φληναφήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι όμως από την ΝΔ περάσανε αξιοπρεπείς άνθρωποι όπως ο Κωστής Μουσουρούλης. Ενας πολιτικής ευρωπαικής κοπής ο οποίος δεν δίστασε να τα βροντήξει εγκαταλείποντας το αφηνιασμένο ακροδεξιό καφενεδάκι της Συγγρού.

Ο Κωστής Μουσουρούλης ο οποίος αναγκάστηκε να επιστρέψει στα καθήκοντά του στις Βρυξέλλες όταν διαπίστωσε ότι δεν χωράει στα σημερινά κυβερνητικά σχήματα.

Ο Μουσουρούλης είχε παράξει έργο στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Αυτό όμως που ήταν άξιο προσοχής και το οποίο τελικά του στοίχισε την θέση του ήταν η αντίστασή του με επιχειρήματα απέναντι στην Τρόικα.

Ο Μουσουρούλης υποστήριζε για παράδειγμα ότι τα λιμάνια δεν μπορούν να περάσουν στην δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ κι αυτό γιατί αποτελούν θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης.

Αντιμετώπιζε τους επιθετικούς χαρτογιακάδες των δανειστών με τα ίδια τους τα (νομικά) όπλα.

Αναγκάστηκε να τα βροντήξει όλα επειδή ο Σαμαράς υπάκουσε στους δανειστές και αφού τον ξήλωσε από το υπουργείο τον τοποθέτησε σε μη εκλόγιμη θέση προτείνοντας σαν ΝΔ την Μαρία Σπυράκη επικεφαλής της ευρωλίστας, ο Μουσουρούλης τρελάθηκε και με το δίκιο του. Τα μάζεψε και επέστρεψε στην πραγματική Ευρώπη, μακριά από τη Κολομβία των Βαλακανίων.

Τότε θα δηλώσει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλες και όλους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που με στήριξαν σε αυτόν το δύσκολο αγώνα. Ήταν μια μοναδική εμπειρία ζωής για μένα, 48 πόλεις σε 13 περιφέρειες, ολόκληρη η Ελλάδα σε εικόνες και ανθρώπους.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους τώρα, για μια τελευταία φορά. Κλείνω τη θητεία μου στην πολιτική ζωή, κρατώντας με συγκίνηση στη σκέψη μου όλα όσα περάσαμε αυτή τη δύσκολη εποχή για την πατρίδα. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν σταμάτησα λεπτό να δουλεύω για το κοινό καλό της Χίου, των Ψαρών, των Οινουσσών, αλλά και της χώρας συνολικά. Η Ελλάδα και η Χίος θα είναι πάντα κίνητρό μου, ακόμα κι αν δεν είναι η δουλειά μου. Αυτό το πιστεύω και το οφείλω σε αυτούς με τους οποίους συμπορευθήκαμε για ένα καλύτερο σκοπό και αύριο.

Συγχαίρω θερμά τις νέες δημοτικές αρχές στη Χίο, τις Οινούσσες και τα Ψαρά και τη νέα περιφερειακή αρχή για την εκλογή τους. Εύχομαι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ανάπτυξη των νησιών μας.

Εύχομαι καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση και την παράταξή μας, προς μια σύγχρονη νέα πορεία για τη χώρα και τη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια. Συγχαρητήρια για την εκλογή και καλή επιτυχία στους νέους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.»

Ο Μουσουρούλης είναι από τα στελέχη τα οποία θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει ένα προσκλητήριο των αρίστων που βρίσκονται εν υπνώσει στην κεντροδεξιά.

Παρακολουθώντας κανείς την πορεία της σημερινής κυβέρνησης διαπιστώνει ότι η ΝΔ οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε ένα ποσοστό συρρίκνωσης γύρω στο 12-14%.

Είναι το ποσοστό αυτό που δεν θα επιτρέψει στον σημερινό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του μετά από μια τόσο δεινή ήττα.

Τότε εκ των πραγμάτων θα είναι η στιγμή του Καραμανλή και κανείς δεν θα μπορεί να του προσάψει ότι υπονομεύει την παράταξη.

Οσο για τον ίδιο γνωρίζει πολύ καλά πως αυτή τη φορά η διάσωση της χώρας είναι υπόθεση των αρίστων. Τίποτε λιγότερο.

Το πότε θα είναι αυτή η στιγμή έχει να κάνει με τις εξελίξεις. Πάντως όπως όλα δείχνουν δεν θα αργήσει...

 

Πηγή: Κουρδιστό Πορτοκάλι

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ