23.8.2013 10:47

Χρυσές… σφαίρες κατά ιού του κομμουνισμού (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Προκλητική ανάρτηση της Χρυσής Αυγής Χίου προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς

Σάλος ξέσπασε στο διαδίκτυο μετά την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Χίου άρθρου σχετικά με τη «νόσο του κομμουνιστή». Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και πάλι προκαλεί αποκαλύπτοντας μέσα από τις ενέργειες αυτές την πραγματική της ταυτότητα και τα πιστεύω των οπαδών της.

Στη συγκεκριμένη ανάρτηση, εμφανίζει τις σφαίρες ως τη μόνη λύση στη… «νόσο» του κομμουνιστή. Στη φωτογραφία εικονίζεται ένας άνδρας να κρατάει δύο σφαίρες, ενώ η ανάρτηση τιτλοφορείται «Το “εμβόλιο” για τον ιό Κομμουνιστή – ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ» και στα γραφόμενα του αρθρογράφου δεν παραλείπονται ακόμη και απευθείας απειλές για τους κομμουνιστές.

Οι αντιδράσεις

Πρώτη αντελήφθη την ανάρτηση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΙΟΥ και σε ανακοίνωση της σημείωνε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζουμε πολύ καλά πως κινηματικά και κοινωνικά απομονώνεται ο ναζισμός και δίνουμε αυτόν τον αγώνα σε καθημερινή βάση τόσο στο επιμέρους όσο και στο συνολικό, για την ήττα του μέσα από την προοπτική της ανατροπής του συστήματος που τον γεννά, εκτρέφει και προωθεί, και της τελικής νίκης του εργατικού κινήματος. Ωστόσο αναρωτιόμαστε, βάσει και της εικόνας που παραθέτουμε από το blog της νομαρχιακής επιτροπής τους, αλλά και τον σχετικό σύνδεσμο (http://nexioy.blogspot.gr/2013/08/to.html) όσο τουλάχιστον υπάρχει (διαφορετικά θα μπορεί να βρεθεί σε cached pages), θα επιληφθεί κάποιος εισαγγελέας ή αρμόδιος της δικαιοσύνης για τις απειλές κατά της ζωής ανθρώπων που διατυπώνονται με περίσσιο θράσος από τη ναζιστική συμμορία της Χίου ή εξόφθαλμα το κράτος και πάλι θα τους καλύψει;», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Το ΚΚΕ

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε και καταγγέλλουμε τέτοιες εμετικές αναρτήσεις και δε μας εκπλήσσουν» σημείωσε σε δηλώσεις του εκ μέρους του τοπικού ΚΚΕ ο Μ. Σκούφαλος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μαστίγιο του καπιταλισμού και όσο αποθρασύνεται η συγκυβέρνηση των δυο κομμάτων τόσο θα «ξαμολούν τα μαντρόσκυλα τους».

«Η ιστορία του ΚΚΕ είναι συνυφασμένη με τη μάχη ενάντια στον φασισμό. Θα πάρουν τις απαντήσεις τους και στον 21ο αιώνα» σημείωσε και κατέληξε σχολιάζοντας την αίσθηση που προκαλούν τέτοια φαινόμενα σε μια κοινωνία όπως αυτή της Χίου. «Δε χωρά ούτε επανάπαυση ούτε τίποτα ακόμη και για τον τόπο μας. Θα τους έχουμε μέσα στα πόδια μας, μέχρι το κίνημα να τους βάλει εκεί που πρέπει, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας, η Τ.Ο. Χίου της Χρυσής Αυγής κατέβασε την επίμαχη φωτογραφία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ