5.7.2012 10:37

Χρωστάει και πόσα το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου;

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ… ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ

Ιδιαίτερη ανησυχία φαίνεται να προκαλεί το γεγονός  ότι ο προϋπολογισμός του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου (Πολυοργανισμός) δείχνει να παρουσιάζει ανοίγματα που φαντάζουν δύσκολο ότι θα μπορέσουν να καλυφθούν στους αμέσως επόμενους μήνες, εάν δεν προκύψει συνολική αναθεώρηση και έλεγχος των πιστώσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  η ακρίβεια των οποίων οφείλει και πρέπει να απαντηθεί από το Νομικό Πρόσωπο και το Δήμο Χίου, ο προϋπολογισμός δείχνει ελλείμματα περισσότερα από 300.000 ευρώ, ίσως και αρκετά περισσότερα, χωρίς να μπορεί να απαντηθεί με ακρίβεια πως αυτές οι χρηματοδοτήσεις θα καλυφθούν το επόμενο διάστημα και πως τελικά θα καταφέρει να λειτουργήσει το γιγαντωμένο μόρφωμα διοίκησης που επέλεξε η Δημοτική Αρχή, η λειτουργία του οποίου θα έπρεπε να ρυθμίζεται και να προκύπτει βάση των ρεαλιστικών στόχων που θέτει τόσο η διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο γιγάντιος οργανισμός ευθύνεται για τη λειτουργία βασικών δομών του δήμου όπως οι παιδικοί σταθμοί, η παραγωγή πολιτιστικού έργου, η λειτουργία του Κολυμβητηρίου, η συντήρηση των αθλητικών υποδομών, η κοινωνική πρόνοια και άλλα πολλά, τα οποία εύλογο είναι ότι αποτελούν βασικές ανάγκες λειτουργίας της κοινωνίας.   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ