7.1.2013 16:45

Χρονοδιάγραμμα στην αποπληρωμή των Φαρμακοποιών της Χίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 
Το θέμα της καταβολής των οφειλόμενων από τον Οίκο Ναύτου στους φαρμακοποιούς της Χίου, θίγει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος.
 
Μέσα σε αυτή ο κ. Τριαντάφυλλος αναφερόμενος στις επιπτώσεις της δημοσιονομικής κρίσης, τονίζει ότι ο ναυτικός κόσμος της Χίου έχει πληγεί μετά τις μεγάλες περικοπές και τις μειώσεις γεγονός που επηρεάζει άμεσα εκτός των υπολοίπων κλάδων και τους φαρμακοποιούς του νησιού.
 
«Σήμερα οι φαρμακοποιοί του νησιού, βιώνουν μια πολύ δυσχερή οικονομική κατάσταση εξαιτίας των οφειλών του Οίκου Ναύτου. Για αυτόν τον λόγο έχει επανειλημμένα τεθεί το ζήτημα της καταβολής των οφειλόμενων στους φαρμακοποιούς του νησιού. Η καταβολή των οφειλόμενων από τον Οίκο Ναύτου αποτελεί αναγκαία νόμιμη ενέργεια από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου, για τα φαρμακεία που βρίσκονται ένα βήμα πριν από το λουκέτο, αφού, όπως αναφέρθηκε παραπάνω η πλειοψηφία των ασφαλισμένων του νησιού  είναι ναυτικοί και επομένως η οφειλή είναι μεγάλη για να την αντέξει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ένας επαγγελματίας, όπως είναι ο μέσος φαρμακοποιός του νησιού.
 
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
 
Με δεδομένο ότι έχει εκταμιευθεί η δόση βάσει του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα καταβολής των οφειλόμενων του μηνός Μαρτίου στους φαρμακοποιούς της Χίου»;

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ