18.9.2012 9:31

Χρειάζονταν το ίδρυμα

 
Συνεργασία και σύμπνοια οφείλει να επιδείξει το σύνολο των τοπικών φορέων για την αποκατάσταση των συνεπειών της πυρκαγιάς και μέχρι σήμερα – περισσότερο για λόγους πρωτοκαθεδρίας- δεν έχει πετύχει. Αυτό επιδιώκει να προσφέρει στο νησί η πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος».
Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι αν ο σχεδιασμός που μέχρι στιγμής έχει γίνει πάσχει έντονα στο κομβικό σημείο του φορέα υλοποίησης, η προσπάθεια μέσω του Ιδρύματος ίσως πετύχει να καλύψει το τεράστιο κενό.
Η κοινή αποδοχή του Ιδρύματος από υπουργό Ναυτιλίας, Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο Χίου είναι το κλειδί στην περίπτωση μας για να πάψουν να βλέπουν ανταγωνιστικά το ρόλο τους. Η προσδοκία επίσης ότι η σφραγίδα του Ιδρύματος θα φέρει στη Χίο και πετυχημένους επιστήμονες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στην ανασυγκρότηση πληγέντων περιοχών είναι ένα πρόσθετο κίνητρο καταρχήν αποδοχής του.... μεσολαβητικού ρόλου.
Θα πρέπει, βέβαια, το τοπικό πολιτικό σύστημα να αντιληφθεί ότι δεν του περιποιεί ιδιαίτερη τιμή ούτε αυτή την ιστορική στιγμή για το νησί να μην κατορθώνει από μόνο του να αφήσει στην άκρη τις διαφορές του και να συνεργαστεί με ειλικρίνεια. Και αυτές οι συμπεριφορές καταγράφονται στο «σκληρό δίσκο» των πολιτών για μια κρίσιμη ώρα... 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ