3.4.2012 13:39

Χωρούν όλοι Μεγάλη Πέμπτη – Μεγάλη Παρασκευή

• Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ Π.Ν.Ο.

 
Αν η προ ημερών η απεργία σταμάτησε, ως αναγνώριση της επιπλέον επιβάρυνσης των νησιών, κυρίως σε επίπεδο ντόπιας παραγωγής, η εξαγγελία της νέας απεργίας για το διήμερο Μεγάλης Τρίτης – Μεγάλης Τετάρτης από την Π.Ν.Ο. αποδυναμώνει το σύνολο της νησιωτικής οικονομίας.
Υπολογίζεται ότι ένας μεγάλος όγκος επιβατών μετακινείται το συγκεκριμένο διήμερο στο νησιωτικό τόπο καταγωγής του ή ως επισκέπτες, και αν κάτι τέτοιο δεν γίνει εφικτό είναι σχεδόν αδύνατη η απορρόφηση του από τα εναπομείναντα δρομολόγια της Μεγάλης Πέμπτης και της Μεγάλης Παρασκευής, αφού οι κρατήσεις για τα συγκεκριμένα αγγίζουν ήδη τα όρια της πληρότητας.
Αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες αναμένονται στο χώρο του τουρισμού και συνολικά του εμπορίου, ενώ πλήττεται σαφώς το σύνολο των νησιωτικών οικονομιών.
Οι ναυτεργάτες αιφνιδίασαν τους πάντες αρνητικά, θέτοντας με την επιλογή των ημερών κινητοποίησης σε απόλυτη ομηρεία τα νησιά, αποκλείοντας κάθε άλλη μορφή προηγούμενης διαπραγμάτευσης, έστω με δημόσια διατύπωση προς την κυβέρνηση για προσωρινή απόσυρση των νομοθετικών πρωτοβουλιών της που τους αφορούν για μετά τις εκλογές.
Παράγοντες του ναυτιλιακού χώρου εκτιμούν ότι πρόκειται για κίνηση τακτικής της ηγεσίας της Π.Ν.Ο., αντιπερισπασμός για τη μομφή του κατηγορητηρίου ότι πρόδωσε τον αγώνα που η ίδια ξεκίνησε προ ημερών. Ακόμα όμως κι αν πρόκειται για τέτοια, διαιωνίζει την τακτική των εκβιαστικών συνδικαλιστικών αιτημάτων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις σε παράλληλους κλάδους της οικονομίας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ