19.11.2014 10:11

Χορωδιακή συνάντηση με προοπτική

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ Μ.Ε.Ο.Θ. ΜΕ ΤΗΝ 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

«Σημασία έχει το ταξίδι…» μας έμαθε ο ποιητής και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ταξίδι ήταν η 1η συνάντηση Χορωδιών του νησιού, στην οποία η κάθε ομάδα, το κάθε σύνολο, εμφανές αυτό, κατέθεσε την ψυχή του.

Κι όταν λέμε την ψυχή του, εννοούμε το κέφι, το μεράκι και τη δουλειά του, που παρουσιάστηκε απ’ όλους, σ’ αυτή την πρωτότυπη ιδέα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Θυμιανών (Μ.Ε.Ο.Θ.) και της μαέστρου της Χορωδίας του Σοφίας Κώττη, στη συνάντηση που έφερε τον αισιόδοξο και ελπιδοφόρο τίτλο «Τραγουδάμε μαζί».

Πρωτοβουλία που σηματοδοτεί νέα ήθη στην πολιτιστική μας ζωή, με τη συνεργασία, την συνύπαρξη, την άμιλλα, την προαγωγή με μια λέξη, μιας αντίληψης παραγωγικής και δημιουργικής, πώς μπορούν να πάνε τα πράγματα «παρά πέρα».

Βεβαίως και η ιδέα θέλει περεταίρω προσπάθεια, συντονισμό για την εξάλειψη αδυναμιών, προτάσεις, που ήδη άρχισαν να κατατίθενται, όμως αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πρώτο μεγάλο και σταθερό βήμα, στην αναμόρφωση, την πρόοδο και την προώθηση του σύγχρονου χιώτικου πολιτισμού.

 

Και μετά ελληνικό σινεμά

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 15 Νοεμβρίου στο Ομήρειο, ανακοινώθηκε επίσημα η από κοινού προετοιμασία μιας 2ης Συνάντησης, θεματικής αυτή τη φορά, αφιερωμένης στα τραγούδια και της μουσικές του πάλαι ποτέ κραταιού ελληνικού κινηματογράφου.

Στον ελληνικό κινηματογράφο είναι γνωστή η συμβολή της μουσικής επένδυσης των ταινιών και η ανάδειξη μέσα από αυτόν εξαιρετικών δημιουργών και ερμηνευτών. Παράλληλα η νοσταλγία και οι αναμνήσεις που συντηρούνται μέσα από τις μελωδίες, αποτελούν προσφιλές πεδίο έκφρασης για τα χορωδιακά σχήματα, αλλά και για το κοινό τους.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ