24.1.2014 9:55

Χωρίς μισθό εργασία για τους νέους έως 24 ετών!

Την απασχόληση νέων ανέργων, ηλικίας έως 24 ετών, ακόμα και χωρίς μισθό για διάστημα έως ένα έτος φέρεται να προτείνει – μεταξύ άλλων – το Κέντρο Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών, δηλαδή το συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης για θέματα που άπτονται της οικονομικής ανάπτυξης και της αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, οι προτάσεις του ΚΕΠΕ για τον ευαίσθητο τομέα της εργασίας, προκαλούν σοκ, καθώς επί της ουσίας προβλέπουν κατάργηση του βασικού μισθού στους νέους, αλλά κι αυτού ακόμα του επιδόματος ανεργίας! Για το τελευταίο προτείνεται να αντικατασταθεί από τις λεγόμενες “επιταγές πρόσληψης” που παίρνουν οι άνεργοι όταν προσλαμβάνονται σε κάποια εταιρεία.

Προτείνεται τέλος ακόμα και η... εξαγωγή ανέργων σε άλλες χώρες, ενδεχομένως και με την παροχή κινήτρων σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκτός των τειχών, καθώς όσες κινούνται εντός συνόρων ούτε τώρα, ούτε στο άμεσο μέλλον φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα προσλήψεων.
πηγη: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ