Ειδήσεις

23/9/13 16:47

τελ. ενημ.: 23/9/13 16:47

Χωρίς λεφτά οι Περιφέρειες

Ο ΓΙΑΚΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΠΕ

Στις εργασίες του Έκτακτου Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με γενικό θέμα προβληματισμού και συζήτησης τα οικονομικά των Περιφερειών και το σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο νέος αυτός θεσμός στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής.
Ο Περιφερειάρχης σταχυολογώντας τα κυριότερα προβλήματα οικονομικής φύσης που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, καυτηρίασε το γεγονός πως δεν καταβάλλονται οι πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με αποτέλεσμα να παρατηρείται  έντονα η κατάσταση ύπαρξης εκτελεσμένου έργου, το οποίο ωστόσο δεν πληρώνεται, δημιουργώντας προβλήματα στις πληρωμές τιμολογίων τω έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Στην ίδια κατεύθυνση και αναφέροντας τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά η αιρετή Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, ο κ. Γιακαλής ζήτησε για μία ακόμη φορά την ενίσχυση του νέου θεσμού, ενώ ανέφερε ως κακό παράδειγμα τη δυσλειτουργία που υπάρχει στη συνεργασία της Περιφέρειας με την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.
Στη βάση προβληματισμού των οικονομικών των Περιφερειών, ο κ. Γιακαλής προέβαλλε ξανά την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας που χαρακτηρίζει την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, η οποία παρά το ότι είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένη, εντούτοις δεν λαμβάνεται υπόψη, δημιουργώντας επιπρόσθετα οικονομικά και διοικητικά ζητήματα και ανέφερε το ζήτημα των μεταφορών, επικεντρώνοντας στο θέμα του υψηλού κόστους και των προβληματικών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σχόλια άρθρου: 0