25.2.2012 9:58

Χωρίς ιατρική κάλυψη τα άγονα χωριά

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΡΤΗ

Την άμεση ενεργοποίηση του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των θέσεων αγροτικών ιατρών στη Χίο, ζητά με επιστολή και Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Α. Λοβέρδο, ο βουλευτής Χίου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κ. Μουσουρούλης.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής επισημαίνει ότι η θητεία των υπηρετούντων ιατρών στις έξι (6) από τις εννέα (9) περιοχές της Χίου λήγει μέσα στο Μάρτιο και δεδομένου ότι απαιτούνται περίπου τέσσερις (4) μήνες για την πλήρωσή τους, αν κατατεθούν αιτήσεις για την προκήρυξη που εκδόθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, υπάρχει κίνδυνος να μείνουν από ένα (1) έως και τρεις (3) μήνες χωρίς ιατρική κάλυψη. Αυτό αφορά στα αγροτικά ιατρεία της Παρπαριάς, των Καμπιών, του Αγ. Μηνά, των Νενήτων και των Οινουσσών.

Ο κ. Μουσουρούλης ζητά επιπλέον έκδοση συμπληρωματικής προκήρυξης για την κάλυψη της θέσης του αγροτικού ιατρού στη Βολισσό, η θητεία του οποίου λήγει τον Ιούλιο, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να μείνει η περιοχή χωρίς ιατρό, ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο που σχεδόν διπλασιάζεται ο πληθυσμός της.

Ο βουλευτής σημειώνει ότι ο νόμος προβλέπει την προκήρυξη των θέσεων πέντε (5) μήνες πριν τη λήξη της θητείας και υπενθυμίζει στον Υπουργό ότι είχε εγκαίρως ενημερωθεί για το θέμα από προηγούμενη Ερώτηση που είχε καταθέσει τον Νοέμβριο (Αρ. πρωτ. 1612/16.11.2011).

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ