8.6.2012 15:31

Χωρίς φάρμακα από το 2008

ΦΩΝΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Τις δραματικές συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι Λιμενικοί υπάλληλοι σε ότι αφορά την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, περιέγραψε μιλώντας στον «π» ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών υπαλλήλων Χίου – Σάμου Κ. Τριπολίτης.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο Γολγοθάς των εργαζομένων ξεκινάει από τα τέλη του 2008 οπότε και άρχισε να διακόπτεται σταδιακά η χορήγηση φαρμάκων από τους Φαρμακοποιούς μιας και στο ταμείο των Λιμενικών δεν εγγράφηκε καμία πίστωση που να αφορά τις ιατρικές ή φαρμακευτικές δαπάνες των δικαιούχων ή μελών των οικογενειών τους.
«Το δικό μας ταμείο είναι συγγενές με το ταμείο των στρατιωτικών. Από τότε που ξεκίνησε η ιστορία με τη διάλυση του ΥΕΝ,  έχουν παραλύσει τα πάντα. Μας μετέφεραν από Υπουργείο σε Υπουργείο ανά διαστήματα, χωρίς όμως κανένας υπουργός να δίνει σημασία σε εμάς τους ίδιους. Έτσι από το 2008 και μετά, υπάρχει ένα ασαφές νομικό πλαίσιο το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει διευθετηθεί με αποτέλεσμα να έχει φθάσει ο κόμπος στο χτένι», ανέφερε ο κ. Τριπολίτης.
Το σημαντικό πάντως όπως εξηγεί ο ίδιος, είναι ότι ενώ από το 2008 και μετέπειτα συνεχίζονται κανονικά οι κρατήσεις των 74 ευρώ το μήνα από τον μισθό τους, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αυτή παραμένει άφαντη αφού οι συμβάσεις που είχαν υπογραφεί με Φαρμακοποιούς και Ιατρούς έχουν λήξει πριν 4 χρόνια χωρίς να έχουν ανανεωθεί.
«Βρισκόμαστε σε απόγνωση. Ο μισθός μας που ήταν στηριγμένος πάνω στα επιδόματα, έχει περικοπεί κατά 50% αφού η τρόικα φρόντισε να τα καταργήσει από την αρχή. Μείναμε λοιπόν με τον μισό μισθό, χωρίς επιδόματα και πληρώνουμε από την τσέπη μας τα φάρμακα τα δικά μας και των οικογενειών μας.
Η κατάσταση είναι δραματική για όλους μας. Πλέον παίρνουμε τα βιβλιάρια του Οίκου Ναύτη των γονιών μας για να εξυπηρετηθούμε. Ας βρεθεί κάποιος να μας πει ότι αυτό είναι λάθος, να μας πει όμως και τη λύση στο πρόβλημά μας. Έχουμε χάσει τρεις μισθούς σε ετήσια βάση από τις περικοπές. Πείτε μου πως θα ζήσουμε;», ανέφερε αγανακτισμένος ο κ. Τριπολίτης.
Για όλα τα παραπάνω πάντως καθώς και για ζητήματα υπηρεσιακού χαρακτήρα η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, χθες συναντήθηκε με τον αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι πιθανές λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει με κυρίαρχο αυτό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
«Ελπίζω να βγάλουμε μία άκρη. Δεν είμαι αισιόδοξος βέβαια γιατί αφού δεν έχει ψηφιστεί κονδύλιο στον Προϋπολογισμό είναι γελοίο να συζητάμε τέτοια ζητήματα. Όμως ελπίζω ότι κάποιος θα μας ακούσει και θα ευαισθητοποιηθεί», κατέληξε ο κ. Τριπολίτης.
Π.Φ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ