29.2.2012 17:33

Χωρίς βίζα οι Τούρκοι

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΒΙΖΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

Την κατάργηση της βίζας για όλους τους Τούρκους που επισκέπτονται τα νησιά μας είτε για μονοήμερη (χωρίς διανυκτέρευση) εκδρομή, είτε για 48ωρη παραμονή ζητούν με κοινό τους υπόμνημα προς τους υπουργούς Εξωτερικών Στ. Δήμα, και Πολιτισμού – Τουρισμού, Π. Γερουλάνο, οι Περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και τα Επιμελητήρια Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο υπόμνημα τους οι προαναφερόμενοι, τα νησιά ήδη έχουν επωφεληθεί από τη ρύθμιση που αφορούσε «τα πράσινα διαβατήρια» κι αυτό μεταφράστηκε σε τόνωση της αγοράς και μείωση του ετεροβαρούς για την Ελλάδα «τουριστικού ισοζυγίου».
Γι αυτό και με δεδομένη τη συνθήκη Σένγκεν, ζητούν από την πολιτεία να προβεί σε επί μέρους ρυθμίσεις έτσι ώστε να  μπορούν να έρχονται Τούρκοι τουρίστες στα νησιά είτε για μονοήμερη είτε για 48ωρη παραμονή.
«Επιτέλους προτάξετε τον ορθολογισμό και την ανάγκη αμοιβαιότητας των σχέσεων των πολιτών στο Αιγαίου, για να καταστεί αντιληπτή η πρόταση μας και να απαλειφθούν οι φόβοι των εταίρων μας στην Ε.Ε. για αύξηση της μετανάστευσης», καταλήγουν στο υπόμνημα τους οι νησιώτες.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ