26.3.2012 18:54

Χωρίς βίζα μαθητές σπουδαστές κι ανήλικοι

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 
Με στόχο την αύξηση των Τούρκων επισκεπτών στα νησιά και την εν μέρη ικανοποίηση των αιτημάτων των νησιωτών για κατάργηση της βίζας για τις μονοήμερες εκδρομές από την Τουρκία, το υπουργείο Εξωτερικών με εγκύκλιο που εξέδωσε, ανακοίνωσε την συντόμευση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας και την εξαίρεση από αυτή κάποιων ειδικών κατηγοριών.
 
Δε χρειάζονται βίζα
Σύμφωνα με την εγκύκλιο δεν απαιτείται η έκδοση βίζας για τα παιδιά κάτω των δώδεκα ετών, μαθητές, φοιτητές και συνοδούς καθηγητές οι οποίοι προτίθενται να επισκεφθούν τη χώρα μας για σκοπούς μελέτης ή εκπαίδευσης και, γενικότερα, οι ερευνητές που ταξιδεύουν με σκοπό τη διενέργεια επιστημονικής έρευνας, καθώς και οι νέοι έως είκοσι πέντε ετών οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν σε σεμινάρια, διασκέψεις, αθλητικές, πολιτιστικές ή εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί.
 
Ευκαιρία για… γιορτή
Η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου, μπορεί να μην ικανοποίησε το αίτημα των περιφερειαρχών του Αιγαίου για καθολική κατάργηση της βίζας, αλλά είναι ένα σημαντικό μέτρο που μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του μαθητικού, του θεματικού συνεδριακού τουρισμού κ.λπ αλλά και των επισκεπτών που φτάνουν στο νησί ως προσκεκλημένοι του δήμου Χίου επ’ ευκαιρία εκδηλώσεων, πολιτιστικών γεγονότων, συνεδρίων, εμπορικών συμφωνιών κ.λπ.
 
Σκοντάφτει στη Σένγκεν
Όπως προέκυψε από συνάντηση που είχε ο βουλευτής Χίου Κ. Μουσουρούλης με τον υπουργό Εξωτερικών Στ. Δήμα, το αίτημα των Περιφερειαρχών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου για την κατάργηση της βίζα στα ημερήσια ταξίδια και για διαδικασία τύπου κρουαζιερόπολοιων (με κατάσταση) στην 48ωρη παραμονή δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, λόγω της συνθήκης Σένγκεν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ