6.6.2013 14:04

«Χωματερή περιορισμένης πρόσβασης ο ΧΥΤΑ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

Στη λίστα των ημιτελών έργων κατατάσσει τον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ που με ανακοίνωσή του εξαπολύει τα βέλη του κατά του Δήμου λέγοντας ότι «δυστυχώς οι έχοντες την ευθύνη του σχεδιασμού αιρετοί, κατάφεραν να το καταστήσουν ένα ακόμα ανολοκλήρωτο έργο για το νησί μας».

«Η πολιτική αβελτηρία των αιρετών μας αρχόντων, η παντελής έλλειψη συντονισμού των φορέων κατασκευής του έργου και το τέρας της κρατικής γραφειοκρατίας, συντέλεσαν ώστε το έργο να καταστεί εν τη γενέσει του προβληματικό, με κίνδυνο να μετατραπεί ο πολλά υποσχόμενος ΧΥΤΑ σε μία ακόμα χωματερή περιορισμένης μάλιστα βιωσιμότητας.

Οι υποσχέσεις των αιρετών περί σύντομης ολοκλήρωσης των συνοδών έργων, σε τίποτα δεν καθησυχάζουν τους συναδέλφους μας στην Καθαριότητα που λόγω της έλλειψης σταθμών μεταφόρτωσης και της αμφιλεγόμενης λειτουργίας της ανακύκλωσης αναγκάζονται να διανύουν πολλαπλάσια χιλιόμετρα προς το ΧΥΤΑ μέσα από δύσβατο και επικίνδυνο δρόμο που ουδείς γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί.

Το γεγονός μάλιστα  της δραματικής μείωσης του αριθμού των υπηρετούντων συναδέλφων, δημιουργεί συνθήκες εντατικοποίησης της ανθυγιεινής εργασίας τους και ταυτόχρονη αύξηση του κόστους μεταφοράς που  μετακυλύετε στις πλάτες των χειμαζόμενων δημοτών μας. 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Χίου έγκαιρα είχε επισημάνει τον κίνδυνο ένα έργο πνοής για τη Χίο όπως ο ΧΥΤΑ, που σχετίζεται με την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας στον τομέα της Καθαριότητας , να προστεθεί στη χορεία των τόσων ημιτελών έργων στο νησί μας.

Κάνουμε έκκληση σε κάθε αρμόδιο να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του. Ο καιρός εστίν εγγύς. Η προστασία του Περιβάλλοντος, η υγεία των πολιτών και η ασφάλεια των εργαζομένων δε μπορούν να περιμένουν άλλο!», τονίζει στην ανακοίνωσή του το προεδρείο του Συλλόγου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ