21.3.2013 16:59

Χιώτικη σκηνοθετική ματιά στο «Κλεμμένο μας τσίρκο»

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑΣ

Η πρώτη επίσημη σκηνοθετική απόπειρα του Κώστα Μακρινού γίνεται με το «χειροποίητο» ντοκιμαντέρ που καταγράφει το οδοιπορικό του βλάσφημου τσίρκου της μεταπολίτευσης, που οδήγησε στη χρεωκοπία της χώρας.

Βρισκόμαστε στην άνοιξη του 2012, στην Ελλάδα της οικονομικής -και όχι μόνο- κρίσης και πιο συγκεκριμένα κάπου ανάμεσα στον «πυρετό» δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Ο B.D. Foxmoor (Active Member) μαζί με το Low Bap μπουλούκι «Kramahoperrata 2012», αγνοώντας το κλίμα των ημερών και 40 περίπου χρόνια μετά την πρώτη παράσταση του θεατρικού «Μεγάλου μας τσίρκου» , στήνουν «Το Κλεμμένο Μας Τσίρκο» για να μοιραστούν τη δικιά τους καταγραφή από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα, χρεώνοντας στη χειρότερη γενιά -τη γενιά της μεταπολίτευσης- τα «αγδίκιωτα φταιξίματα».

Η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ γίνεται απόψε, στις 22.30 στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και θα προβληθεί ξανά το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20.00.

Παραγωγής 2013 και διάρκειας 45 λεπτών φέρει τη σφραγίδα του Καρδαμυλίτη δημιουργού, σε σύμπραξη με τον Χρήστο Πανάγο. Οι δυο τους, πέρα από τη σκηνοθεσία υπογράφουν και το σενάριο.

Κείμενο - στίχοι - μουσική παραγωγή: B.D.Foxmoor

Παρουσίαση: B.D.Foxmoor, Brak & Flaco

WHO IS WHO

Κώστας Μακρινός

Γεννήθηκε στη Χίο. Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) το 2005. Από το 2005 και μετά εργάζεται σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές σαν μοντέρ εικόνας και ήχου και τεχνικός μίξης ήχου. Επίσης έχει ασχοληθεί με την δημιουργία visuals/video art αλλά και video clips στον τομέα του post-production. Πολλές από τις δουλειές στις οποίες έχει συμμετάσχει έχουν προβληθεί σε ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. «Το Κλεμμένο Μας Τσίρκο» αποτελεί την πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ