26.9.2014 16:23

Χίος, το νησί του Ομήρου

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΤΙΟΝ ΜΕ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΦΙΣΣΕΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

 Τη σύνδεση τη Χίου με τον Όμηρο τον μεγάλο επικό ποιητή στοχεύουν να πετύχουν για τους επισκέπτες που θα φτάσουν στο αεροδρόμιο του νησιού το βράδυ του Σαββάτου, τα μέλη του ΑΡΤΙΟΝ.
Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού και των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το ΑΡΤΙΟΝ διοργανώνει συμβολικά, δράση προβολής του νησιού μας.
   Πιο συγκεκριμμένα, στο Αεροδρόμιο ΄΄ΟΜΗΡΟΣ΄΄ της Χίου στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, στους Σκανδιναβούς επιβάτες πτήσης που φθάνει στο νησί μας μέσω της Gold Air Handling, θα διανεμηθούν από τα μέλη του ΄΄ΑΡΤΙΟΝ΄΄ αφισσέτες με θεματολογία από τα έπη του Ομήρου. Στόχος της δράσης είναι να δημιουργηθεί ο συνειρμός της σύνδεσης του μεγάλου ποιητή με τη Χίο, καθώς και με την αιτιολογία ονοματοδοσίας του Αεροδρομίου μας. Απώτερος σκοπός είναι να προκληθεί στους επισκέπτες μας περαιτέρω ενδιαφέρον για την καταγωγή του Ομήρου και τις τοποθεσίες που συνδέονται με αυτήν.
    Η πρωτοβουλία του΄΄ΑΡΤΙΟΝ΄΄ υποστηρίζεται από το τυπογραφείο ΄΄Αλφα-πι΄΄, το ξενοδοχείο ΄΄Χανδρής΄΄, το ξενοδοχείο ΄΄Ελληνικό Κάστρο΄΄,το καφέ ΄΄Ηλιάστρα΄΄, και το ουζερι ΄΄Αψέντι΄΄. Η δράση αυτή σηματοδοτεί παράλληλα, την έναρξη μιας σειράς πρωτοβουλιών και ενεργειών, με άξονα την προβολή του τόπου μας, μέσω της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, παράδοσης και συνέχειας, αρχής γενομένης από τον Όμηρο.
    Γνωρίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχουν προκληθεί έντονα συζητήσεις και δημοσιεύσεις για την ανάληψη πρωτοβουλιών, (συμπληρωματικά με όσες ήδη πραγματοποιούνται), για αξιοποίηση στην τουριστική προβολή της Χίου της σχέσης του Ομήρου με το νησί ,το ΑΡΤΙΟΝ καλεί όσους συμπορεύονται με τις θέσεις του , σε κατάθεση των προτάσεων τους και σε από κοινού δράσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ