5.1.2013 22:24

«Χατζηδάκης» της Περιφέρειας ο Μ. Κράκαρης

- ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

 

Ευθύνες και υποχρεώσεις φέρνει το 2013 στο Μαν. Κράκαρη που επιλέχθηκε από το Νάσο Γιακαλή για τη θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, με καθήκοντα που περιλαμβάνουν κυρίως τις υποδομές και τα έργα στην Περιφέρεια Βορ. Αιγαίου. Η κυοφορούμενη από καιρό ανάθεση καθηκόντων στον Μαν. Κράκαρη έρχεται να υποβοηθήσει και το έργο του Κ. Γανιάρη σε μια περίοδο όπου γενικότερα η πορεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δείχνει να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Οι νέοι

Ο Μανώλης Κράκαρης αναλαμβάνει στη θέση της Λίτσας Λύκου, μέχρι σήμερα αρμόδιας για θέματα τουρισμού, ενώ στη θέση του παραμένει ο Νικ. Μάρκου από την Σάμο, αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος.

Στην πλάστιγγα για το Ν. Γιακαλή μέτρησαν δυο στοιχεία στις επιλογές. Η εμπειρία και οι δυνατότητες των στελεχών του, αλλά και η διατήρηση της ισορροπίας στην εκπροσώπηση όλων των νησιών στο περιφερειακό συμβούλιο.

Αλλαγή αντικειμένου

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης θα ανακοινωθούν κι επισήμως οι αλλαγές που θα γίνουν σε επίπεδο προσώπων αλλά και αρμοδιοτήτων με τον Μ. Κράκαρη να αναλαμβάνει τα θέματα Υποδομών και Νησιωτικότητας. Ανοικτό μένει το ενδεχόμενο να κινεί και τα ζητήματα Παιδείας. Η θεματική θέση τηου αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού καταργείται, μιας και δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα.

Όπως εξήγησε ο Μαν. Κράκαρης στον «π»  στις αρμοδιότητες του θα είναι η επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών, της πορείας των δημοσίων έργων, των υποδομών και η νησιωτικότητα. « Λόγω της ειδικότητας μου αλλά και της εμπειρίας μου από την αυτοδιοίκηση μπορώ να είμαι κοντά σε αυτό το θέμα και να βοηθήσω όσο μπορώ», είπε χαρακτηριστικά.

Μοναδική του ανησυχία είναι η ροή με την οποία θα έρχονται οι χρηματοδοτήσεις για τα έργα στην Περιφέρεια. «Όλα εξαρτώνται από αυτό. Αν υπάρχει ικανοποιητική ροή χρημάτων μπορείς να προχωρήσεις στην υλοποίηση των έργων. Αν δεν υπάρχει δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Είσαι με δεμένα χέρια».

Συζήτηση για την απουσία από το νησί

Θέμα διαπραγματεύσιμο για το Μ. Κράκαρη είναι η απουσία του από τη Χίο. Ο ίδιος επιθυμεί αυτή να περιοριστεί στον απολύτως αναγκαίο και απαραίτητο αριθμό ημερών κι αυτό είναι κάτι που θα συναποφασιστεί με το Ν. Γιακαλή. «Αντικείμενο συζήτησης αποτελεί η απουσία μου από το νησί. Επιθυμώ να είναι περιορισμένες οι φορές που θα χρειαστεί να λείπω, θα υπάρχουν βέβαια και επισκέψεις στα άλλα νησιά αλλά σε λογικά πλαίσια».

 

Ο ίδιος έχει βάλει ως στόχο να πετύχει στα νέα του καθήκοντα βγάζοντας ασπροπρόσωπους το Ν. Γιακαλή και τον Κ. Γανιάρη. «Στόχος για μένα είναι να πετύχω στα καθήκοντα που μου ανέθεσε ο Περιφερειάρχης με τον οποίο έχουμε πολύ καλή συνεργασία, όπως άψογη είναι και η συνεργασία μου με τον Κ. Γανιάρη, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα και θέλω να τον βοηθήσω όπως μπορώ», κατέληξε ο κ. Κράκαρης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ