11.1.2013 14:18

Χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων για την επίβλεψη του φράγματος

• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΝΕΟ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ … ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

Απομακρύνεται κάθε πιθανότητα με τις παρούσες συνθήκες να υπάρξει μια ευρεία συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Χίου για την αντιμετώπιση μιας σειράς «ανοικτών» ζητημάτων που προκύπτουν για το νησί.
Όπως προκύπτει τουλάχιστον για το Κόρης Γεφύρι, η επιστολή του Δήμου Χίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στην Περιφέρεια, που θεωρεί ότι κακώς ο Δήμος εμπλέκεται σε ένα έργο εποπτείας της.
 
«Η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας διαθέτει πλήρη και επαρκή τεχνογνωσία για έργα του είδους, έχοντας επιβλέψει την κατασκευή του φράγματος Κατράρη, το οποίο ολοκληρώθηκε με τρόπο άρτιο και λειτουργικό, και αποτελεί το μεγαλύτερο υδρευτικό-αρδευτικό έργο που έχει κατασκευαστεί στο νησί μας.
Οποιαδήποτε μεταβολή στη διευθύνουσα υπηρεσία, πέρα από τη χρονική καθυστέρηση, πιθανόν θα έχει και απρόβλεπτες συνέπειες στην εξέλιξη του έργου.
 
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με το οποίο η Π.Ε. Χίου βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία, αυτή την περίοδο έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των νομιμοποιητικών εγγράφων και έχει κληθεί ο ανάδοχος του έργου να υπογράψει τη σχετική σύμβαση και να ξεκινήσει τις εργασίες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Κ. Γανιάρης και την οποία απάντησε αμέσως μετά ο Πολ. Λαμπρινούδης.
 
«Σχετικά με επιστολή της Περιφερειακής Ενότητας για το φράγμα Κόρης Γεφύρι, διευκρινίζουμε ότι η αποστολή του εγγράφου απ’ τον δήμαρχο προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  για την ολιγωρία στην ολοκλήρωση του έργου ήταν επιτακτική και αναγκαία, λαμβάνοντας υπόψιν τη μέχρι τώρα καθυστέρηση, που προβληματίζει τόσο την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και τους δημότες μας.
Θεωρούμε ότι ο Δήμος Χίου, ως άμεσα εμπλεκόμενος σε θέματα ύδρευσης, δικαιούται να είναι ο φορέας υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου.
 
 Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι όσο είναι Προϊστάμενη Αρχή κεντρική υπηρεσία Υπουργείου, δύσκολα μπορεί να ολοκληρωθεί κάποιο έργο γι’ αυτό άλλωστε το ιδανικότερο θα ήταν η εποπτεία του συγκεκριμένου έργου να περιέλθει στο Δήμο Χίου, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ