9.3.2017 9:28

Χάρη στην αντιπολίτευση επεκτάθηκε η βίζα, δηλώνει ο Ν. Μηταράκης

Την επισήμανση πως χάρη στις πρωτοβουλίες και τις συνεχείς πιέσεις της αντιπολίτευσης επεκτάθηκε τοπιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης θεωρήσεων εισόδου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έκανε με σχετική δήλωση του ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Μηταράκης, επισημαίνοντας παράλληλα πως έστω και τώρα πρέπει να συνεχιστούν οι πιέσεις για την άμεση εφαρμογή του μέτρου, μήπως και προλάβουν τα νησιά τον τουρισμό του Πάσχα. 

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έπρεπε να κινητοποιηθεί η αντιπολίτευση για να πράξει τα αυτονόητα η κυβέρνηση. Και πέρυσι και φέτος, πρώτα η ΝΔ ξεκίνησε την πίεση στην κυβέρνηση μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου για να πάρουμε αρνητική απάντηση για τη συνέχιση του πιλοτικού προγράμματος, να αντιδράσουμε έντονα και μετά να επέλθει η αυτονόητη λύση.

Οι εντονότατες πιέσεις που ασκήθηκαν από σύσσωμη την αντιπολίτευση και  όλους τους τοπικούς φορείς συνέτειναν, με παρέμβαση του Επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, στο να δοθεί η παράταση του προγράμματος.

Τώρα πρέπει η κυβέρνηση να μη χάσει άλλο χρόνο. Να κινηθεί ταχύτατα, προκειμένου η απόφαση της Ε.Ε. να μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, ενόψει μάλιστα και της πασχαλινής περιόδου.

Και βέβαια να θέσει άμεσα τις βάσεις για την επόμενη τουριστική περίοδο.»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ