14.9.2013 14:19

Χαοτική κατάσταση στα σχολεία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΉΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

«Για πρώτη φορά ξεκίνησαν τα σχολεία μας και υπάρχουν δεκάδες κενά στην πρωτοβάθμια και β/μια εκπαίδευση, αλλά και απολυμένοι εκπαιδευτικοί. Με τα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούνται 26 αναπληρωτές δάσκαλοι και 16 Νηπιαγωγοί. Να σημειωθεί ότι  δεν έχει διοριστεί κανένας αναπληρωτής δάσκαλος και έτσι τα κενά στα σχολεία κραυγάζουν!», αναφέρει στην ανακοίνωση καταγγελία της η Λαϊκή Συσπείρωση.
Επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση που όπως επισημαίνει στους μόνους που ξέρει να είναι συνεπής είναι στους  εφοπλιστές , βιομήχανους τραπεζίτες και δανειστές μας ντόπιους και ξένους, καταλήγει αναφέροντας :
«Ανοίγει ο δρόμος για να κλείσουν τα ολοήμερα τμήματα στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Οι δάσκαλοι στα ολοήμερα θα τοποθετηθούν στο κανονικό πρόγραμμα για να καλύψουν τα κενά, ενώ στο ολοήμερο θα πάνε –αν θα πάνε- εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ή δάσκαλοι για συμπλήρωση ωραρίου. Το ολοήμερο μετατρέπεται σε παιδοφυλακτήριο, ο μαθητής δεν θα μαθαίνει τίποτα αλλά θα κάθεται εκεί και θα τον επιβλέπουν.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα βρεθούν χωρίς οργανική θέση, θα καταργηθούν νέες και στην πορεία θα ανοίξει η πόρτα στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος σιωπούν με το βλέμμα στραμμένο στα «κουκιά» των επόμενων εκλογών και η Περιφέρεια στο ίδιο μήκος κύματος για άλλα τυρβάζει. Οι τοπικοί Βουλευτές πρόθυμοι και δοσμένοι όπως πάντα στο άρμα των κομμάτων τους στη συγκυβέρνηση γίνονται για πολλοστή φορά συνένοχοι στο έγκλημα.
Ο λόγος και η ελπίδα βρίσκονται στα χέρια των εκπαιδευτικών , των γονιών και του λαού που πρέπει να αγωνιστεί για τα δίκια του.
Το δημοτικό συμβούλιο άμεσα πρέπει να συνέλθει και να εξετάσει την κατάσταση. Απαιτούμε εδώ και τώρα:
• Άμεσους διορισμούς μόνιμων αναπληρωτών με βάση τα κενά και ικανοποίηση των αποσπάσεων από και προς το νησί μας για να καλυφτούν όλα τα λειτουργικά και οργανικά κενά.
• Να μην κλείσει κανένα σχολείο! Καμιά απόλυση! Καμιά συζήτηση για χάσιμο οργανικών θέσεων.
• Στα ολοήμερα τμήματα να εξασφαλιστούν:1) Πλήρης σίτιση όλων των μαθητών στο σχολείο, με μαγειρεία και τραπεζαρία, 2)Χώροι κατάλληλοι για την ξεκούραση και το παιχνίδι των μαθητών, 3)15 μαθητές/τμήμα κι ένας δάσκαλος να τα βοηθά στην προετοιμασία της μελέτης για την επόμενη μέρα.
• Καμία τάξη με πάνω από 20 μαθητές. Καμία κατάργηση, σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία.
• Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
• Καμία απόλυση-καμία διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα για την κάλυψη όλων των κενών».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ