24.2.2012 14:33

«Χαμάληδες» μας περάσανε;

ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ 10 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΟ ΟΠOIΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ

Δεν είναι σίγουρο αν θα δεχθούν οι γιατροί «του ΙΚΑ», που έχει μετονομασθεί πια σε ΕΟΠΠΥ, την απόφαση του υπουργείου Υγείας με την οποία επεκτείνεται το δίκτυο του νέου οργανισμού δίνοντας το δικαίωμα στους 6.000 γιατρούς του ΙΚΑ να δέχονται ασθενείς στα ιδιωτικά τους ιατρεία με μέγιστο αριθμό των απογευματινών επισκέψεων τα 150 άτομα το μήνα για κάθε γιατρό και τιμολόγιο 10 ευρώ το άτομο. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο θα υπογραφούν άμεσα 5.500 συμβάσεις με νέους γιατρούς, κυρίως παθολόγους και παιδίατρους που θα κληθούν να καλύψουν τις ανάγκες του συστήματος.
Ο αναπληρωτής προϊστάμενος του ΕΟΠΠΥ Χίου Ν. Μακρίδης υποστηρίζει η απόφαση έχει ληφθεί χωρίς διάλογο με τους γιατρούς και δεν τους έχει κοινοποιηθεί ακόμη επίσημα, γι’ αυτό δεν μπορεί να γνωρίζει αν οι ιατρικοί φορείς θα δεχθούν τη νέα ρύθμιση. Εκφράζοντας προσωπική άποψη, τονίζει ότι είναι σε θετική κατεύθυνση για τους ασφαλισμένους, αλλά υπάρχουν κάποιες επι μέρους διατάξεις που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην ένταξη των γιατρών, με κυριότερο εμπόδιο το τιμολόγιο των 10 ευρώ ακαθάριστα, που κρίνεται πολύ μικρό.
«Με τις κρατήσεις καθαρά θα εισπράττουμε 6,2 ευρώ το άτομο, πολύ λίγα χρήματα, που δεν ξέρω αν και πόσοι συνάδελφοι θα δεχθούν μια τόσο χαμηλή αμοιβή».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ