28.3.2013 10:55

«Χάλκινο» σε ΟΤΑ για κακοδιοίκηση

Το… χάλκινο μετάλλιο στην κακοδιοίκηση παίρνουν οι δήμοι και οι περιφέρειες το 2012, σύμφωνα με την έκθεση της Συνηγόρου του Πολίτη Καλλιόπης Σπανού. Συγκεκριμένα, οι ΟΤΑ βρίσκονται στην τρίτη θέση με 12,87% μετά τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι μακράν πρώτα με 27% και το υπουργείο Οικονομικών που ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 14,8%. Στην τέταρτη θέση της κακοδιοίκησης βρίσκονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών με 10,18% και ακολουθούν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης με 6,57%, η ΔΕΗ με 5,75 και οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με 5,38%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, οι αναφορές στο Συνήγορο του Πολίτη όχι μόνο αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν σε 11.702 με προεξάρχοντα θέματα την κοινωνική ασφάλιση, τη φορολογία και το οικιστικό περιβάλλον καθώς και εκείνων που σχετίζονται με την είσοδο και την παραμονή αλλοδαπών (αντιστοιχούν στο 65% των αναφορών το 2012) αλλά και στις περισσότερες περιπτώσεις που ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος διοικητικών οργάνων και δη δημάρχων, δεν κατέληξε πουθενά: «Οι διαδικασίες ατονούν ή δεν καταλήγουν σε κάτι συγκεκριμένο», επεσήμανε η κ. Σπανού, τονίζοντας ότι όταν ο Συνήγορος ζητεί πειθαρχικό έλεγχο δημοσίων υπαλλήλων, διατάσσονται συστηματικά ΕΔΕ.

Από τις αναφορές που έγιναν προκύπτει ότι το 58,73% ήταν βάσιμες, για ένα ποσοστό της τάξεως του 34,79% η καταγγελία του πολίτη δεν ήταν δικαιολογημένη και στο 6,48% διακόπηκε για διαφόρους λόγους η έρευνα

 

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ 2012

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ