20.3.2014 14:05

H μαστίχα και ο τουρισμός στο επίκεντρο της Ερμιόνης Φρεζούλη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΧΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» ΜΕ Ε.Μ.Χ. ΚΑΙ Κ. ΜΟΥΝΔΡΟ

Με την Ενωση Μαστιχοπαραγωγών και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού συναντήθηκε η Ερμιόνη Φρεζούλη και μέλη της Χιακής Συμπολιτείας.   Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης συναντήθηκε αρχικά με  τον πρόεδρο και  τον διευθυντή της ΕΜΧ, με θέμα συζήτησης την κοινή αγωνία για το πως θα ξεπεράσει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει  και πώς ο δήμος θα σταθεί στο πλάι του παραγωγού και των κατοίκων των νοτιοχώρων.

 «Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις της ΕΜΧ, είμαστε συμπαραστάτες στις κινητοποιήσεις των μαστιχοπαραγωγών, θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την αναγκαστικότητα του συνεταιρισμού», τόνισε κατά τη συζήτηση η Ερμιόνη Φρεζούλη. Επισήμανε πως «ο Δήμος πρέπει και μπορεί να στηρίξει την ανάκαμψη των Μαστιχοχωρίων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ιδιαίτερα εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου. Η ενθάρρυνση της εγκατάστασης οικογενειών στα Mαστιχοχώρια, η παροχή κινήτρων για να μένουν οι νέοι στα χωριά,  με πολλαπλές παρεμβάσεις σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία κι ο πολιτισμός, αποτελούν απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα».

«Θολή και αβέβαιη πορεία»

Η Ερμιόνη Φρεζούλη συναντήθηκε στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Κ. Μούνδρο και ενημερώθηκε για τις ενέργειες του Δήμου για την τουριστική προβολή του νησιού.  Είναι ωστόσο σαφές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Χιακής Συμπολιτείας,  ότι με ελλιπείς πόρους, χαμηλό επίπεδο συνεργασίας με τους φορείς του τουρισμού και κυρίως χωρίς στρατηγική, το τουριστικό προϊόν της Χίου θα συνεχίσει να είναι θολό και η πορεία του αβέβαιη.  Η Ερμιόνη Φρεζούλη ανέπτυξε τις βασικές προτάσεις της Χιακής Συμπολιτείας οι οποίες θέτουν ως στόχο την αναλυτική καταγραφή του τουριστικού προϊόντος, τον προσδιορισμό των σχετικών αγορών-στόχων, τη διεύρυνση της κοινωνικής ωφέλειας από την τουριστική αγορά και τον σεβασμό στην ταυτότητα και το περιβάλλον του νησιού. «Έχουμε πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, έχουμε ισχυρά πλεονεκτήματα», τόνισε χαρακτηριστικά, «οφείλουμε να τα προστατέψουμε και να τα  προβάλουμε κατάλληλα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ