14.6.2012 10:56

Χ . Αθανασίου : “Με σοβαρότητα η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου” (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μοντέλο διακυβέρνησης πάνω στο οποίο θα στηριχτεί η κυβέρνηση του Α. Σαμαρά, εφόσον οι πολίτες τον εμπιστευτούν, την ερχόμενη Κυριακή, ανέλυσε διεξοδικά το στέλεχος της Ν.Δ. και δεύτερος στη λίστα του ψηφοδελτίου επικρατείας, Χ. Αθανασίου, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Χανδρής».

Όπως ο ίδιος ανέφερε «στόχος είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που θα φέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και θα την βγάλει από το τέλμα των κυβερνήσεων του Γ. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αθανασίου και στο θέμα της ναυτιλίας αποκαλώντας την κινητήριο μοχλό της οικονομίας, μεταφέροντας την προσωπική δέσμευση του Α. Σαμαρά για επανασύσταση του Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας, αποσπώντας έτσι το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Ο Χ. Αθανασίου, στα πλαίσια της ίδιας ομιλίας έκανε λόγο για ανάγκη διαθρωτικών αλλαγών στους τομείς της παιδείας, της εργασίας και της οικονομίας που όπως είπε θα θέσουν τις βάσεις για την ανοικοδόμηση του κράτους.

Τέλος ο ίδιος επεσήμανε ότι η Ν.Δ. θα καταργήσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών ούτως ώστε να μην υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων.

«Ο Βουλευτής πλέον θα πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο με τον πολίτη. Δεν γίνεται αν ένας πολίτης πράξει το παραμικρό παράπτωμα να μπαίνει στη φυλακή και όταν ο βουλευτής πράξει ένα κακούργημα να προστατεύεται από το άσυλο και να παραγράφεται το αδίκημά του».

Στην ομιλία μεταξύ άλλων έδωσαν το παρόν ο Γ. Πίττας, ο Γ. Κοσμίδης, ο Στ. Κάρμαντζης, η Μ. Σόδη, η Ε. Τζιάκη, ο Β. Μελιτζάνης, ο Αγγ. Γλαβάς, ο Στ. Μιχαηλίδης, ο Ε. Παπαϊωάννου καθώς και πλήθος στελεχών και μελών της Ν.Δ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ