15.11.2013 11:12

Γράψε λάθος

Συνεχίζει τις προβολές της και αυτή την Παρασκευή η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου με την ταινία "Γράψε λάθος" του Τζόζεφ Σένταρ. 

Η προβολή είναι πργραμματισμένη για σήμερα 20.30.

Δραμεντί/2011/Ισραηλ/115’
Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Σένταρ
Σενάριο: Τζόζεφ Σένταρ
Πρωταγωνιστούν: Λίορ Ασκενάζι, Σλόμο Μπαρ-Αμπα, Αλμα Ζακ, Γιουβάλ Σκαρφ, Αλμπερτ Ιλούζ
Το «Γράψε Λάθος», είναι η ιστορία μιας μεγάλης διαμάχης μεταξύ ενός πατέρα και του γιου του. Εκκεντρικοί καθηγητές και οι δύο, έχουν αφιερώσει τις ζωές τους στη δουλειά. Ο πατέρας πεισματάρης καθαρολόγος, που φοβάται το κατεστημένο. Ο γιος του, Ουριέλ, αναζητά συνεχώς την αναγνώριση και η φήμη του έχει ξεπεράσει ήδη του πατέρα του. Μια μέρα, τα πράγματα αλλάζουν. Οι δύο άντρες αλλάζουν θέσεις, όταν ο πατέρας μαθαίνει ότι πρόκειται να λάβει το πιο σεβαστό βραβείο, που υπάρχει. Η απεγνωσμένη ανάγκη του γιου για αναγνώριση προδίδεται, η ματαιοδοξία του εκτίθεται και η σύγκρουση ανάμεσα τους ξεσπάει.
Χτίζοντας το φιλμ ως θρίλερ γεμάτο σασπένς, ο Σένταρ δανείζεται άφοβα από τις καλύτερες ταινίες του είδους, παραθέτοντας στιγμές χιτσκοκικού μεγαλείου εμποτισμένες με άφθονο μαύρο χιούμορ. Εξαιρετικοί βοηθοί σε αυτό το παιχνίδι εξουσίας το στιβαρό σενάριο και οι εξαιρετικές ερμηνείες από τους δύο πρωταγωνιστές.
• Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Κανών το 2011
• Υποψηφιότηα για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2011

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ